avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul de casa

registrul de casa se poate completa si sambata daca nu se lucreza la firma respectiva, unul din directori mai face cumparaturi sambata si mi le aduce sa le operez in registru, e corect sa fac registru daca nu se ponteaza sambata, unde pot citi despre organizarea actelor in departamentul de contabilitate format din casier, gestionar, economist si mai nou director economic
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:51, 2 Iunie 2009
Pentru astfel de situatii puteti lucra cu avansuri spre decontare , sau cu deconturi intocmite in prima zi lucratoare , in cazul in care cumparaturile sunt facute cu banii personali.
Legislatie : este inca in vigoare DECRET nr. 209 din 5 iulie 1976 pentru aprobarea Regulamentului operatiilor de casa ale unitatilor socialiste si :

REGISTRU DE CASÃ (Cod 14-4-7A şi Cod 14-4-7bA)
1.Serveşte ca:
- document de înregistrare operativă a încasărilor şi plăţilor în numerar, efectuate prin casieria unităţii, pe baza actelor justificative;
- document de stabilire, la sfârşitul fiecărei zile, a soldului de casă;
- document de înregistrare în contabilitate a operaţiunilor de casă.
2.Se întocmeşte în două exemplare, manual sau cu ajutorul tehnicii de calcul, zilnic, de către persoanele care au calitatea de casier, pe baza actelor justificative de încasări şi plăţi.
La sfârşitul zilei, rândurile neutilizate din formularul cod 14-4-7A se barează.
Soldul de casă al zilei precedente se reportează, după caz, pe primul rând al registrului de casă pentru ziua în curs.
Se semnează de către casier pentru confirmarea înregistrării operaţiunilor efectuate şi de către persoana din compartimentul financiar-contabil desemnată pentru primirea exemplarului 2 şi a actelor justificative anexate.
3.Circulă la compartimentul financiar-contabil pentru verificarea exactităţii sumelor înscrise şi respectarea dispoziţiilor legale privind efectuarea operaţiunilor de casă (exemplarul 2).
Exemplarul 1 rămâne la casier.
4.Se arhivează:
- la casierie (exemplarul 1);
- la compartimentul financiar-contabil (exemplarul 2).
5.Conţinutul minimal obligatoriu de informaţii al formularului este următorul:
- denumirea unităţii;
- denumirea şi data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului;
- numărul curent; numărul actului de casă; explicaţii; încasări; plăţi;
- report/sold ziua precedentă;
- semnături: casier şi compartiment financiar-contabil.
din 3512
Se poate opera avans spre decontare, cu valoarea celor cumparate si ulterior justificarea acestuia.
Daca sunt pentru desfasurarea activitatii sau doar pentru justificarea banilor din casierie, vor fi inregistrate ca deductibile sau nu.
directorul general vrea sa le trec prin casa in ziua cand s-au cumparat nu accepta deconturi ( nu-i inteleg retinerea) pot sa-i fac o comunicare prin care sa-i aduc la cunostinta faptul ca registrul se intocmeste doar in zilele lucratoare ( cf.pontaj) si ca raspunde la un eventual control pt. nerespectarea acestor cerinte?
Nu aveti stipulat nicaieri ce zile pot fi luate in considerare la registrul de casa.Faptul ca dvs nu lucrati sambata nu este similar cu ziua de casa sambata.Un director poate lucra "non stop" deci poate face plati si sambata si duminica.Nefiind precizat intro lege, nu va poate combate nimeni.In caz contrar sa va argumenteze.
eu vad astfel problema, registrul de casa se intocmeste pt. zilele cand se lucreaza iar ce se cumpara in celelante zile se inregistreaza pe baza de decont

Alte discuții în legătură

Registru de casa Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa stiu daca este bine si legal ca registru de casa sa fie completat intr-un exemplar clasic si unul sa fie listat din programul de ... (vezi toată discuția)
Completare registru casa geoeric geoeric Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu completarea registrului de casa la un service auto... a) la incasari trec valoarea de pe z ( piese auto si manopera) ... (vezi toată discuția)
Casier vs contabil sethgabriela sethgabriela buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema: daca registrul de casa este intocmit de catre contabil, in format electronic, in programul de ... (vezi toată discuția)