avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul de casa

registrul de casa se poate completa si sambata daca nu se lucreza la firma respectiva, unul din directori mai face cumparaturi sambata si mi le aduce sa le operez in registru, e corect sa fac registru daca nu se ponteaza sambata, unde pot citi despre organizarea actelor in departamentul de contabilitate format din casier, gestionar, economist si mai nou director economic
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:51, 2 Iunie 2009
nliliana a scris:

directorul general vrea sa le trec prin casa in ziua cand s-au cumparat nu accepta deconturi ( nu-i inteleg retinerea) pot sa-i fac o comunicare prin care sa-i aduc la cunostinta faptul ca registrul se intocmeste doar in zilele lucratoare ( cf.pontaj) si ca raspunde la un eventual control pt. nerespectarea acestor cerinte?

Din cate se intelege dv lucrati efectiv si sambata. Daca tot lucrati faceti inregistrarea in registru de casa asa cum va cere directorul pentru ca asta este realitatea. Nu inteleg retinerea dv.
La un eventual control directorul general va raspunde. Dar este foarte putin probabil ca cel care controleaza registrul de casa ( finante, garda financiara) sa verifice programul de lucru. Programul de lucru este verificat de obicei de cei de la ITM care va solicita cu totul alte acte si nu registrul de casa.
Oricum si oricine ar verifica tot directorul raspunde.
Nu e stipulat in lege ca registrul de casa se face doar in zilele de luni pana vineri. Sunt multe unitati care lucreaza sambata si duminica la modul normal, regulat si legal cu libere in alte zile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa stiu daca este bine si legal ca registru de casa sa fie completat intr-un exemplar clasic si unul sa fie listat din programul de ... (vezi toată discuția)
Completare registru casa geoeric geoeric Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu completarea registrului de casa la un service auto... a) la incasari trec valoarea de pe z ( piese auto si manopera) ... (vezi toată discuția)
Casier vs contabil sethgabriela sethgabriela buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema: daca registrul de casa este intocmit de catre contabil, in format electronic, in programul de ... (vezi toată discuția)