avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SOCIETATE SUSPENDATA LA 1 MAI 2009
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SOCIETATE SUSPENDATA LA 1 MAI 2009

Daca am suspendat activitatea unei firme la 01.05.2009, in bilantul pe care o sa-l fac la iunie trebuie sa trec operatiunile efectuate in aprilie? Societatea este microintreprindere, iar impozitul pe venit il declar si platesc la 3 luni. In acest caz impozitul aferent lunii aprilie cand il declar si platesc?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:35, 2 Iunie 2009
Suspendarea cf legii 31/90 se refera la activitatile comerciale, respectiv pentru activitatile pentru care ati fost autorizat nu veti mai obtine venituri. Dar daca aveti un cont bancar , de exemplu, care se "erodeaza " cu diverse comisioane bancare, taxe adm cont etc , atunci se vor intocmi balante inclusiv la luna iunie. Ca urmare , in bilant veti trece situatia financiara, asa cum se prezinta ea , la 30.06.2009
Daca nu ati cerut/ s-a aprobat regim derogatoriu ( adica veti intocmi in continuare declaratii- ca poate mai aveti un salariat - pe care de fapt , fac paranteza in paranteza ;)- ar trebui sa-l aveti ca altfel nu mai puteti fi micro ) , mentineti regimul de declarare/plata corespunzator , respectiv trimestrial .
Si daca esti microinteprindere si vrei sa-ti pastrezi vectorul fiscal, in cazul suspendarii se mentine salariatul?...mie mi s-a explicat ca trebuie sa incetez contractul de munca , sa depun dec 010 cu privire la modificarea survenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate suspendata declaratii catibo catibo am activitate suspendata dei 01.08.2010. in luna mai 2011 vreau sa reincep activitatea. momentan sunt trecut ca platitor de impozit pe profit. trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna ziua . In data de 30.06.2010 am suspendat firma si de la registrul comertului si de la Finante, ni s-a aprobat cererea de regim derogatoriu pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)