avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita apartament restante asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita apartament restante asociatie proprietari

Un apartament a fost scos la licitatie de catre banca creditoare. O persoana fizica a adjudecat imobilul la licitatie, insa apartamentul figura cu restante mari la asociatia de locatari. Ulterior licitatiei de adjudecare, asociatia de locatari a intentat proces pentru recuperarea restantelor de la fostul proprietar. Daca restantele nu au fost trecute in documentul de adjudecare, noul proprietar poate vinde apartamentul fara restante??? Care este situatia legala a "restantelor"??
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:01, 10 Decembrie 2014
Listele de intretinere dovedesc indubitabil ca debitele provin anterior adjudecarii imobilului
Asociatia de proprietari avea dreptul sa aplice disp L nr 230/2007 art 51,sa instituie privilegiu imobiliar pentru debitul acumulat,situatie in care executorul judecatoresc ,solicitand relatii la OCPI ar fi constatat si ar fi consemnat existenta debitului si sarcina notata asupra imobilului
Adjudecatarul nu se inregistreaza cu debite fata de asociatia de proprietari,respectiv poate dispune dupa propriul interes de imobil
E o scapare a legii: un apartament care se vinde are nevoie de o dovada, in fata notarului, ca au fost achitate cotele de intretinere.
La executarea silita nu exista astfel de obligatii....
Am intalnit o astfel de situatie si noul proprietar nu a creat probleme: a platit integral suma!
madalinbaban a scris:
Daca restantele nu au fost trecute in documentul de adjudecare, noul proprietar poate vinde apartamentul fara restante???

Noul, actualul proprietar, pentru a vinde apartamentul trebuie sa se prezinte la notar printre alte inscrisuri si cu o adeverinta de la asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari, daca este condusa de oameni pregatiti, pot elibera adeverinta in care sa arate ca apartamentul respectiv este acum in litigiu, avand dosarul nr... pe rolul Judecatoriei...., pentru debitul de XXX lei, reprezentand restante, penalizari... din perioada...
De aici inainte decid partile daca vand si cumpara, daca notarul autentifica o asemenea tranzactie...
Oricum daca tarnzactia se incheie, in actul de vanzare cumparare va apare scris clar aceasta situatie cu debitele si litigiul apartamentului.
Ce treaba are noul propietar cu datoria facuta de fostul daca comitetul blocului nu a facut nici un demers. SCUZATIMA dar fostul propietar e BANCA , ia a vindut si a ascuns aceasta problema.
Repet. Noul proprietar cere adeverinta de la asociatie ca sa poata vinde. Asociatia consemneaza in adeverinta doar adevarul, adica faptul ca acum este un dosar pe rolul judecatoriei pentru debite... Vedeti legatura?
Apoi banca nu a fost niciodata proprietar. Banca a fost un creditor ca si un magazin ce a dat marfa cu plata in rate, ca si asociatia de proprietari, ca si un furnizor sau prestator de servicii ce factureaza dupa consum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)