avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire telefonica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire telefonica

Buna seara,
Acum puțin timp am cunoscut pe un site de matrimoniale un tip. Dupa câteva zile am decis sa ne întâlnim. Din păcate nu era tocmai un domn in societate chiar daca asa părea. A fost foarte prost crescut si nesimtit. Dupa întâlnire am plecat acasă, el m a plăcut f mult, chiar prea mult, dar eu l am refuzat dragut,dupa asta tragedia greceasca. M a sunat si încă ma suna de zeci de ori pe zi, pana sa nu i mai răspund m a amenințat cu bataia si violul, m a santajat (daca nu ma vad cu el sa i duc o bere la 2 litri ma nenoroceste), mi a spus ca nu rămâne asa treaba....mi e teama sa ies din casa, nu știu ce sa fac, va rog ajutati ma. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
ElsaElsa, utilizator
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:32, 9 Decembrie 2014
Buna seara,

Mergeti si faceti o plangere penala la politie.
Mergeti la politie si intrebati de ofiterul de serviciu. Explicati situatia asa cum este, incercati pana ajungeti la politie sa nu stergeti mesajele si daca va mai suna sa il inregistrati. Prezentati dovezile, adica mesajele si inregistrarea si daca aveti amenintari pe e-mail sau alte canale de comunicare ar fi bine sa le printati.
O sa va puna sa completati o plangere care ar trebui sa contina:
1. Numele si domiciliul petitionarului
2. Fapta care formeaza obiectul plangerii, sesizarii, incercati sa descrieti cat mai in amanunt toate intamplarile (cum v-ati cunoscut si cum s-a ajuns la starea in fapt)
3. Identificarea faptuitorului
4. Identificarea probelor: fotografii in caz ca va urmareste, inregistrari voce in caz ca va ameninta telefonic, sms, printuri e-mail si alte mijloace de comunicare care contin inscrisuri. Aici puteti sa treceti si martori care au fost prezenti la amenintare, nume si prenume, adresa si numar de telefon.
5. Data si semnatura

Aveti in vedere ca trebuie sa declarati ceva care nu este adevarat savarsiti infractiune de denuntare calomnioasa si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, daca se dovedeste.

Restul ramane in seama politiei. Incercati sa nu amenintati la randul dumneavoastra sau sa dati mesaje. Daca ati dat mesaje catre dansul, de amenintare ma refer, mentionatile catre politie ca sa nu va pierdeti credibilitatea.

www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
Total Contabilitate, Contabil
Multumesc mult.
TREBUIE FACUTA SESIZARE LA POLITIE
Nu știu prea multe lucruri despre el, decât zona in care locuieste, numele mic, adresa de mail si am nr de tel de pe care m a sunat, mi a trimis doar un SMS din care nu se deduce mare lucru, oricum mi a spus ca a practicat avocatura, daca e adevărat cunoaște legea.
Cu datele acestea credeți ca m ar lua cineva in seama?
Bune sfaturile de mai sus, dar eu totusi nu am inteles ceva: de unde stie domnul cu pricina unde locuiti? V-ati oferit chiar toata viata pe tava unui necunoscut?
Pana la solutionarea plangerii exista si posibilitatea practica a folosirii blacklist-ului telefonului sau chiar sa apelati la firma de telefonie pentru a restrictiona apelarea d-voastra de catre acel numar.

Alte discuții în legătură

Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru amenintari Christian03 Christian03 Buna ziua, Am si eu o problema cu o ruda. In urma unei altercatii telefonice, mentionez totul s a intamplat numai la telefon, ne am certat, ruda nu se oprea ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)