avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura ENEL platita in avans de asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura ENEL platita in avans de asociatia de proprietari

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea situatie in calitate de cenzor la o asoc de prop: exista o factura platita in avans cu multe luni in urma, la care soldul facturi este de -1000 lei iar valoarea curenta a facturii este de 300 lei, ramas de plata -700 lei. As dori sa stiu daca este corect sa se introduca valoarea curenta a facturii la cheltuielile pe luna curenta de plata, chiar daca ea a fost platita anterior in avans.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 13:50, 6 Decembrie 2014
Daca factura apare cu sold negativ, nu se introduce in listele de plata. In momentul in care apare prima factura pe plus, platiti acea suma si pe liste treceti acea suma de pe chitanta.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
In rubrica de energie electrica treceti zero lei pana factura revine pe plus, nu aveti ce sa bagati in liste daca suma platita este in avans.
Avansul a fost introdus in luna in care a fost platit, nu?
Din ciclu sa ne dam cu parererea. Daca nu aveti habar de ce raspundeti? Administratorul a platit in avans la enel. Insemna ca urmatoarele facturi care vin sunt achitate dar se vor repartiza pe lista de plata consumul lunar. Daca nu ma insel aveti total luna care se repartizeazeaza pe lista de plata si total de plata care reprezinta soldul la acel furnizor care poate fi negativ cum spuneti. Dvs puneti pe lista de plata totalul lunar. Nu ati mai lucrat niciodata cu avansuri la furnizori?
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
ceau, utilizator
In luna in care s-a platit 1000 lei la furnizor, in avans, pe lista a fost trecut acest 1000 lei sau asa ar fi trebuit sa se treaca. Deci practic si proprietarii au platit in avans pe lista.

In consecinta, pentru lunile urmatoare, cand soldul la furnizor negativ, adica -700 lei, -400 etc., pe liste se pune 0, pana in momentul cand pe factura furnizorului va aparea un sold pozitiv. In acest moment soldul pozitiv al furnizorului va fi repartizat pe lista.

Deci, @ceau, nu ne certati ca nu stim ce vorbim. :)
Aveti dreptate numai si numai daca in luna cu plata acelui 1000 lei avans nu s-ar fi trecut pe lista acest 1000 lei.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
elga50, moderator
Eu fac fregvent plati in avans la furnizori. Ex. factura salubritate 1000 lei platesc intr o luna 1500 si repartizez pe liste 1000 luna urmatoare factura salubritate 1000 lei platesc 500 si repartizez pe liste 1000. Asa am repartizat consumul lunar pe liste si am si sold 0 la salubritate.

Alte discuții în legătură

Repartizare factura electrica pe minus locatarx locatarx [b]Daca am primit o factura pe minus la electrica nu trebuie sa aparem pe lista de plata la intretinere cu minus pe coloana electrica????[/b] S-a platit o ... (vezi toată discuția)
Mi s-au facturat exagerat de mulți kw față de cât am consumat și nu-mi permit să plătesc factura. ce pot face în situația disperată în care sunt? Sufletdecaine Sufletdecaine Pe data de 30 noiembrie 2018, am dat index-ul pentru cele doua imobile pentru care am contract cu RCS-RDS. Al doilea index nu a fost primit deoarece nu il ... (vezi toată discuția)
O relatie facila si eleganta cu furnizorul de energie electrica - serviciul myenel elga50 elga50 [i]In aceasta sectiune ne putem ocupa si pentru a furniza utilizatorilor forumului care ne viziteaza sectiunea informatii privind serviciile pe care diferite ... (vezi toată discuția)