avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate medic rezident cu inca un job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate medic rezident cu inca un job

Buna seara!
Sunt angajat cu contract de munca full time pe perioada nedeterminata la o companie din domeniul farmaceutic si am castigat un loc de rezident la sesiunea din noiembrie a.c.
In mod normal ar trebui sa incep activitatea ca medic rezident cu data de 01.01.2015 dar as dori sa continui inca 2-3 luni in paralel si la actualul loc de munca. Explicatia este simpla, nu prea ma asteptam sa castig concursul de rezindetiat si, cum diferenta de salarizare este semnificativa, am nevoie de aceasta perioada de timp pentru niste reglaje financiare.
Trebuie mentionat ca nu am nici o sansa in a gasi intelegere la compania pentru care lucrez, insa sper ca voi rezolva acest aspect cu noul angajator. Problema mea este insa alta: cat de legal este sa semnez contractul de medic rezindent si sa incep (teoretic cel putin) activitatea la spital fara ca acest lucru sa fie adus la cunostinta vechiului angajator? Asta plecand de la premisa ca voi putea duce ambele joburi simultan pentru cele 2-3 luni.
Am inteles ca este nevoie ca deducerea individuala de impozit sa fie efectuata la nivelul angajatorului unde am functia de baza, ori eu in aceste conditii voi fi cu functie de baza in doua locuri! Precizez insa ca la companie am un salariu de peste 3000 lei brut (deci nu se aplica deducerea) dar la spital voi avea in mod cert sub 3000 lei.
Ca sa evit eventualele discutii despre incompatibilitate trebuie sa va spun, in primul rand, ca specializarea aleasa nu are nici o legatura cu medicamentele pe care le promovez iar, in al doilea rand, niciun medic rezident nu are drept de prescriere.
As aprecia opinia dumneavoastra privind cele mai sus precizate dar si eventualele solutii pe care mi le puteti oferi.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liam777 , utilizator 22:04, 4 Decembrie 2014
1. Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar, nu exista o limitare a numarului de contracte individuale de munca incheiate de o singura persoana, indiferent de tipul acestora sau de durata timpului de munca.
De asemenea, dacă legea nu prevede vreun motiv de incompatibilitate persoana în cauză poate avea două sau mai multe contracte individuale de muncă .

3. art.7 C.fisc.- Definiţii ale termenilor comuni
(1) În înţelesul prezentului cod, cu excepţia titlului VI, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
.........
3. activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază ;
......
Multumesc frumos pentru raspuns.
Totusi, in cazul in care nu declar la unul dintre angajatori (in cazul meu la compania la care sunt angajat) faptul ca functia de baza este la celalalt, care ar putea fi consecintele legale?
Sanctiuni nu exista, insa in cazul in care nu declarati si vi se acorda deducerea personala, atunci veti fi pus in situatia sa restituiti suma de bani primita in plus in cazul in care va descopera.
Multumesc din nou! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna si ce presupune functia de baza danabode danabode Buna, Momentan sunt angajata la o firma cu timp de lucru de doua ore/zi. De curand am mai gasit ceva cu angajare de 4 ore pe zi.La prima firma am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nelimitat cu detasare in strainatate+alte contracte adry2276 adry2276 Buna ziua.Sunt angajata in alt judet cu ctr principal de munca norma intreaga la o fima din alt judet ca si ingrijitoare batrini cu delegatie in Germania pe 3 ... (vezi toată discuția)
Deducere personala Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Am angajat recent o persoana care deja are un contract individual de munca cu primaria pe postul de asistent personal. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)