Regulamentul de mai sus distribuie diferenta de apa mai intai pe nr de persoane ( maxim 7 m.c.), apoi se mareste pretul unitar cu maxim 10% si diferenta se reparizeaza pe cota parte indiviza.
Nu avem proprietari care sa fi contestat acest mod de repartizare. Dar din 12 luni dora de 2-3 ori se trece de prima faza (cea cu maxim 7 m.c. de persoana) si o singura data s-a ajuns la ultimul punct cand a fost o avarie si a trebuit sa repartizam ceva si pe cota parte indiviza.
@peraspera a spus :
O parere ar fi ca parca, pierderile de apa ar trebui sa se repartizeze in functie de numarul de persoane care folosesc apa in fiecare apartament. Se apropie mai mult de o solutie de bun simt. Dupa criteriul cotei: sa zicem ca cineva are 5% si 1 persoana, altul are 5% si sunt in casa 4 persoane?!
In justite se poate uza de falsuri cu mare succes, asa sunt nenorociti foarte multi oameni care ajung sa isi piarda casele.
De acord : mai intai pe nr de persoane ( maxim 7 m.c.). Daca nu se acopera diferenta trecem mai departe.....
In 30 de ani de cand sunt in aceasta asociatie nu si-a pierdut nimeni casa in litigii cu asociatia nici cand era asociatie de locatari cu peste 500 apartamente, nici acum cand este asociatie de proprietari cu 115 apartamente.
Asa ca acei nenorociti care-si pierd casele nu prea sunt . Or fi cateva cazuri care nu sunt ajutati (de cei din jur sau de mintea lor) sa gestioneze situatiile de criza prin care se mai trece in viata . Dar acolo unde pacientul colaboreaza cu doctorul sansele de vindecare sunt mai mari intotdeauna.