avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... criteriu repartizare: pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

criteriu repartizare: pierderi apa

Va rog sa ma lamuriti, daca exista o reglementare care sa fie unica : pe cota indiviza sau pe nr. persoane sau in mod egal-am vazut toate aceste modalitati. va multumesc. La noi se schimba lunar, pt. aprilie se calculeaza "conform Opaina", (asa zice cel care face lista) pe suprafata indiviza. Multumesc.
di.mondi, sa stii ca orice ineptie afirmata de presedinte/administrator este mai tare decat orice lege...decat Constitutia. Domniile lor se ascund dupa "hot ad. gen", dar de fapt, se stie bine ca la acele adunari nu vine lumea, apoi se convoaca din nou si hotarasc cei cativa oameni dupa cum vor ei.Primaria nu are treaba, controale nu se fac, totul este praf in ochi.
In legatura cu apa...
O parere ar fi ca parca, pierderile de apa ar trebui sa se repartizeze in functie de numarul de persoane care folosesc apa in fiecare apartament. Se apropie mai mult de o solutie de bun simt. Dupa criteriul cotei: sa zicem ca cineva are 5% si 1 persoana, altul are 5% si sunt in casa 4 persoane?!
In justite se poate uza de falsuri cu mare succes, asa sunt nenorociti foarte multi oameni care ajung sa isi piarda casele.
Regulamentul de mai sus distribuie diferenta de apa mai intai pe nr de persoane ( maxim 7 m.c.), apoi se mareste pretul unitar cu maxim 10% si diferenta se reparizeaza pe cota parte indiviza.
Nu avem proprietari care sa fi contestat acest mod de repartizare. Dar din 12 luni dora de 2-3 ori se trece de prima faza (cea cu maxim 7 m.c. de persoana) si o singura data s-a ajuns la ultimul punct cand a fost o avarie si a trebuit sa repartizam ceva si pe cota parte indiviza.
@peraspera a spus :
O parere ar fi ca parca, pierderile de apa ar trebui sa se repartizeze in functie de numarul de persoane care folosesc apa in fiecare apartament. Se apropie mai mult de o solutie de bun simt. Dupa criteriul cotei: sa zicem ca cineva are 5% si 1 persoana, altul are 5% si sunt in casa 4 persoane?!
In justite se poate uza de falsuri cu mare succes, asa sunt nenorociti foarte multi oameni care ajung sa isi piarda casele.

De acord : mai intai pe nr de persoane ( maxim 7 m.c.). Daca nu se acopera diferenta trecem mai departe.....
In 30 de ani de cand sunt in aceasta asociatie nu si-a pierdut nimeni casa in litigii cu asociatia nici cand era asociatie de locatari cu peste 500 apartamente, nici acum cand este asociatie de proprietari cu 115 apartamente.

Asa ca acei nenorociti care-si pierd casele nu prea sunt . Or fi cateva cazuri care nu sunt ajutati (de cei din jur sau de mintea lor) sa gestioneze situatiile de criza prin care se mai trece in viata . Dar acolo unde pacientul colaboreaza cu doctorul sansele de vindecare sunt mai mari intotdeauna.
Buna ziua..
Am si eu o problema...cine poate sa ma ajute..
Sotul meu a lipsit din tara pana la 1 iunie ...In mai au fost defectiuni la subsol si au fost pierderi de apa 1000 m3 ,urmand ca aceasta pierdere sa fie esalonata in lunile viitoare..
Acum ..intrebarea mea este : este normal ca sotul meu sa fie trecut la aceste pierderi, care au avut loc in mai,el nefiind in tara in perioada respectiva?X-(

Multumesc.
Pierderile de apa se pun pe cota-parte, pe consum sau pe nr. de persoane, depinde cum se hotaraste in fiecare asociatie.
Daca la Dv. la bloc se pun pe cota parte-indiviza (mai clar spus, pe suprafata) atunci nu sotul este penalizat cu pierderea de apa, ci apartamentul.
Daca se pune pe nr. de persoane si nu a fost trecut nici la cotele de intretinere din luna respectiva n-ar trebui sa se treaca pierdere de apa pentru sot.
Daca se repartizeaza dupa consum, atunci nu mai intra in discutie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2009
elga50, moderator
Multumesc Elga, o sa discut cu administratorul sa vad ce argumente are(nu am apucat s-o fac pt ca ieri s-a pus lista)...
am vrut sa ma informez inainte de a sta de vorba...am cautat in legea locuintei si n-am gasit nimic referitor la problema mea...:closedtopic:

Alte discuții în legătură

(ne)plata pierderi apa rece silviu1975 silviu1975 Buna ziua, in cadrul Asociatiei noastre s-a hotarat ca pierderile de AR sa fie platite de catre toti proprietarii, functie de consumul fiecarui apartament. ... (vezi toată discuția)
Repartizari pierderi apa calda si apa rece catula catula buna ziua in blocul in care locuiesc avem apometre la apa calda si apa rece si veau sa intreb cum se repartizeaza pierderile dupa ce criteriu???la noi au ... (vezi toată discuția)
Diferente inregistrari contoare eufortune eufortune In fiecare luna apar diferente insemnate intre consumul de apa inregistrat de contorul de bransament, si suma consumurilor inregistrate de contoarele din ... (vezi toată discuția)