Buna ziua. Este posibil ca pe baza unui certificat de mostenitor care are la baza o stare de fapt si un rol la administratia financiara( deci nu un act de propietate) sa se intabuleze imobilul si sa se vanda?
Da ...doamna avocat AVLIL are dreptate..acest certificat a fost facut in Bucuresti sec 4 , si mai mult dupa ingelungi incercari de uzucapini( i sau respins) acestia pe baza certificatului la acelasi notariat fara vreo decizie a unei instante, obtin un contrcat de vanzare cumparare, si ce este cel mai trist certificatul apare ca fiind intabulat.. inca nu am verificat urmeraza. Acest imobil nu a fost detinut niciodata de cei care au obtinut certificatul si care l-au vandut . Cei care au cumparat au intrat peste cea care detinea in posesie imobilul din 1984 si au dat-o afara ...iar politia nu a luat nici o atitudine...spun ca nu au ce face ...am fost cu copie dupa contract la un alr notar si si-a pus mainile in cap...........este de televiziune si probabil ca acolo se va ajunge....multumesc pentru raspunsuri.
Daca am actul de proprietate, certificat de mostenitor pe 1/3 dintr-un teren extravilan si cei din familie refuza sa si faca succesiunea de doi ani incoace, eu pot sa mi vand partea de teren extravilan care are carte funciara si intabulare?!... caci sunt " mostenitori" care vor sa primeasca in dar certificatele de mostenitori si nu sunt de acord sa se prezinte la notar, sa si plateasca partea din succesiune ca sa terminam odata!!!
Daca apelez la instanta ma costa mai mult de 5000 lei oe care nu ii am, sunt pensionara si nici nu locuiesc in tg jiu, acolo unde sunt rudele si terenul mostenit de la bunicul...cum pot sa vand partea mea de succesiune fara sa ma mai lupt Cy cei care nu inteleg ce inseamna sa termini o succesiune inceputa de mine la Constanta?!... Va rog sa mi raspundeti!!!