avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Buna ziua,
Mi-a ars masina in parcarea din spatele blocului( probleme la pompa de benzina) si au fost afectate geamurile de la parterul blocului. Se poate obtine repararea prejudiciului fata de proprietarul apartamentului ? Sau pot eu sa imi recuperez paguba masinii prin asigurare? Masina era abia cumparata, cu numere provizorii si asigurare pentru acelee numere, valabile o luna.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aandrr , utilizator 15:29, 5 Decembrie 2014
Pentru despagubirea RCA, pagubele trebuie sa rezulte in urma unui accident rutier.
Deci trebuie sa platesc toate pagubele , si fata de tert si paguba mea ? Nu ma incadrez in nici o situatie in care sa beneficiez de asigurare, desi autovehicului stationa, in parcare, sau nu exista astfel de situatii ?
Din pacate pe RCA, nu.
Redau mai jos prevederea legala.
Conform art. 1 alin. (2) Ordinul CSA 14/2011: Contractul de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule acoperă răspunderea civilă delictuală a proprietarului sau a utilizatorului unui vehicul pentru prejudiciile produse unei terte părti prin intermediul vehiculului.


Daca spuneti ca auto era nou, puteti sa va indreptati impotriva vanzatorului pentru garantie sau pentru vicii de fabricatie... Depinde de cauza incendiului.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pagubelor prin rca dimitrie.sir dimitrie.sir Daca unei persoane i-a fost arsa masina (intentionat) in parcare, si bineinteles, prin norocul ce ma caracterizeaza, aveam masina parcata langa, asigurarea lui ... (vezi toată discuția)
Rca despagubeste pentru decesul asiguratului cataflorescu cataflorescu Buna ziua, caz concret: tatal meu a decedat in urma unui accident provocat de el, neimplicand o alta persoana. A lovit cu masina un gard de beton in urma unui ... (vezi toată discuția)
Masina sotiei lovita in parcare de sot coxtel_ro coxtel_ro Buna ziua, Am facut marea gresala de a lovi masina sotiei in parcare. Azi dimineata cand sa ies din parcarea casei am lovit cu masina mea, masina sotiei. ... (vezi toată discuția)