avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA despagubeste pentru decesul asiguratului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA despagubeste pentru decesul asiguratului

Buna ziua,
caz concret: tatal meu a decedat in urma unui accident provocat de el, neimplicand o alta persoana. A lovit cu masina un gard de beton in urma unui derapaj, si dupa 7 zile de spitalizare a decedat.

Intrebarea este daca asigurarea RCA despagubeste in vreun fel urmasii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 23:27, 12 Martie 2010
este culpa lui, sa ma iertati ca va spun dar nu va acorda nici un fel de ajutor
nu
Polita RCA despagubeste doar pagubele produse tertilor in urma unui accident rutier.Pe dv. nu v-a accidentat in niciun fel. De ce despagubire?
Ordinul 8/2008 prevede:
Art. 27. - Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru:
1. cazurile in care proprietarul/utilizatorul/conducatorul vehiculului vinovat nu are raspundere civila, daca accidentul a fost produs:
a) de un caz de forta majora;
b) din culpa exclusiva a persoanei prejudiciate, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 26 alin. (2) pct. 5;
c) din culpa exclusiva a unei terte persoane;
2. prejudiciile suferite de conducatorul vehiculului raspunzator de producerea accidentului;

Aceeasi reglementare o regasim si in Ordinul CSA nr. 20/2008 privind punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule. ;)
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Corina Capotã, Avocat
Despre Ordinul CSA nr.21/2009 este vorba.
Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule are acoperire cu privire la prejudiciile produse tertilor.
Daca tatal dumneavoastra ar fi avut o asigurare de viata sau de accidente persoane,mostenitorii legali sau beneficiarii desemnati ar fi primit indemnizatia de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!! accident cu vatamare corporala giani_cainele giani_cainele IN URMA CU O LUNA AM ACCIDENTAT CU MASINA O PERSOANA CARE SE AFLA LA VOLAN SI CIRCULA CORESPUNZATOR.EU AM POLITRAUMATISM LA MB INFERIOR IAR DUMNEALUI SI-A ... (vezi toată discuția)
Stabilirea despagubirii pentru cuplul tractor-remorca/semiremorca JustSeche JustSeche Buna ziua, Ordinul CSA Nr. 14/2011 privind asigurarea obligatorie RCA, prevede ca: Art. 51. — (1) Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier Petronikc4 Petronikc4 Sotul meu a avut un accident rutier din care a decedat, vinovatul a intrat pe contrasens intrand in sot frontal. In urma rezultatului de la IML a iesit ca ... (vezi toată discuția)