avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA - problema nemaintalnita
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA - problema nemaintalnita

Buna seara,

In anul 2011, am provocat un accident minor de circulatie, ne-am dus la politie, am recunoscut vina, avand RCA valabil si am primit o contraventie.

Dupa 2 ani, am prmit de la asiguratorul casco al automobilului pe care l-am accidentat, o instiintare de prezentare la sediul lor, pentru plata contravalorii reparatiilor intrucat autovehiculul meu nu a fost asigurat la momentul accidentului sau ma vor actiona in instanta.
La acea data nu mai avem polita RCA (trecuse destul de mult timp de la accident)
Am verificat si eu in baza de date CEDAM numarul de inmatriculare al autovehiculul meu apare fara RCA valabil.

Polita nu o mai aveam, in baza de date auto aparea neasigurat, brokerul nu l-am mai gasit, nu mai stiam asiguratorul, deci am presupus ca am fost pacalit si ca polita era falsa.

Intre timp am fost actionat in instanta, nu m-am prezentat, iar asiguratorul casco a castigat procesul, nu am mai facut apel. asta s-a intamplat acum 2 luni (decizia instantei).

Cu cateva zile in urma mi-a venit ideea sa caut in baza de date cedam dupa seria sasiului si surpriza, auto era asigurat in acea data, si am obtinut si o copie a politei de atunci.

Dar exista o decizie a instantei la care nu am facut apel in termenul legal, iar asiguratorul casco isi vrea banii conform hotararii la care sa adauga penalitati si cheltuieli de judecata.

Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
Laura2285, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura2285 , utilizator 22:11, 7 Decembrie 2014
Cale de atac extraordinara a revizuirii intemeiata pe un inscris nou care nu a fost prezentat instantei de fond.
Daca nu aparea atunci nu inteleg cum ar aparea ulterior...

Nu inteleg de ce nu ati avut o dovada scrisa atunci...
Prima oara am cautat-o dupa numarul de inmatriculare al masinii si ulterior am cautat si dupa seria de sasiu si atunci ne-a aparut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident fara victime.refuz incheiere constatare amiabila. Corneliuz Corneliuz Accident fara victime.Refuz incheiere constatare amiabila. Am fost victima unui accident rutier,fara victime.Partea vatamata a solicitat prezenta organului de ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat in cauza dauna auto. george.v george.v in urma unui accident de circulatie am avariat 2 autoturisme.le am dat asigurarea cum era si normal si acum m am trezit cu o citatie de la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Vinovatul unui accident rutier refuza sa imi dea copia politei rca Cornea444 Cornea444 Am fost implicat intr-un accident rutier in care nu m-i s-a acordat prioritate, agentul de politie constatand acest fapt. Evenimentul s-a produs astfel: In ... (vezi toată discuția)