avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... AMENDA CONFORM LEGII 61/ 91 ART. 2 PCT. 11 si pct. 1
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

AMENDA CONFORM LEGII 61/ 91 ART. 2 PCT. 11 si pct. 1

Intre mine si vecinii de sus exista un conflict de 3 ani, de la mutarea lor in bloc. Fac zgomot continuu. Pentru ca nu ne-am inteles, m-am rezumat la a le bate in teava caloriferului cand depasesc masura. I-a deranjat si au venit la mine la usa sa ma agreseze. Am chemat politia de mai multe ori. Pe 31.10.2014 au facut zgomot infernal, am batut in teava si de data asta au trimis vecinii, prietenii lor la usa sa ma agreseze. Vroiam sa plec si ma intalneam cu sora mea in fata blocului. Am intrat in panica si am rugat-o pe ea sa sune la politie. Politia a venit dupa o jumatate de ora si nu a vrut nici macar sa ne asculte. Au zis ca s-au saturat de noi, ca ne da amenda ca am sunat la 112 si nu la sectia de care apartinem si apoi au plecat sa vorbeasca cu vecinii. Noi ne-am dus la sectia de politie si am facut plangere. Astazi, dupa o luna si cateva zile sora mea a primit amenda pentru ca a sunat la 112 si a chemat echipajul de politie si motivul nu a fost intemeiat, politistii luindu-i ca martori, trecuti pe procesul verbal, tocmai pe vecinii pe care i-am reclamat. Invoca Legea 61/ 1991, articolul 2 punctul11 si punctual 1. Este legal ce au facut?
- 1) Este legal ca au intocmit procesul verbal fara sa ne asculte, sa-i spunem ce s-a intamplat si dupa ce am plecat de acasa?
- 2) Este legal ca au luat ca martori tocmai pe cei pe care i-am reclamat?
- 3) Sanctiunea nu se aplica odata cu constatarea?
- 4) Este corect articolul pentru care s-a dat sanctiunea L 61/ 91 art. 2 pct. 1? Nu cumva acest articol vorbeste despre detinere de arme albe?
- 5) Daca nu am semnat de primirea procesului verbal de amenda, care a fost lasat in cutia postala, o vecina figurand ca martor, se poate considera ca acesta a ajuns in posesia celui sanctionat?
- 6) Termenul de contestatie curge din momentul lasarii procesului verbal in cutia de scrisori sau de la momentul semnarii de primire?
- 7) Procesul Verbal e facut copie la indigo, necitet, poate fi luat in considerare?
Cel mai recent răspuns: Lielena , utilizator 23:06, 6 Decembrie 2014
1-
sora mea a primit amenda pentru ca a sunat la 112 si a chemat echipajul de politie si motivul nu a fost intemeiat

Serviciul de urgenta ,legal poate fi apelat numai in cazuri care reprezinta urgente majore
PV a fost intocmit in baza si in contextul situatiei de fapt
2-Este legal ca martori sa fie partile implicate care au putut sa prezinte situatia cu care va confruntati care a condus si la aceasta apelare a serviciului de urgenta
3-Daca a fost intocmit PV ,pe cale de consecinta in conformitate cu prevedererile legale,
agentul constator in cuprinsul PV ar trebui sa precizezez si sanctiunea aplicata,
avertisment,amenda
4-Posibil sa nu fie lizibil continutul PV mai ales daca precizati acest aspect
Speta dvs este prevazuta de
Art 3-11) alarmarea publicului, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat;

5-Aspectul ca PV contine semnatura martorului este suficient pentru a proba ca inscrisul a fost comunicat contravenientului
6-Termenul de contestare curge de la momentul comunicarii PV
7-Puteti solicita la emitent copie dupa original
Va rog, definiti ce inseamna urgenta majora...
Faptul ca 5 persoane se aflau la usa mea si imi bubuiau si ma agresau verbal, credeti ca nu poate fi definit ca urgenta!? numai daca intrau peste mine si imi dadeau in cap era urgenta majora?!
Sunt obligata sa stiu numarul de la Politie? Nu eu am ales sa fie un nr. unic de urgenta...
Pentru ca institutiile care trebuie sa ne apere gandesc asa si cei din jur le dau apa la moara se intampla nenorociri la tot pasul. O astfel de gandire da frau liber infractorilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru impiedicarea folosirii locuintei Lielena Lielena Buna ziua, De 3 ani ma confrunt cu o situatie neplacuta, provocata de vecinii care s-au mutat acum 3 ani deasupra mea. Totul a inceput cu zgomotele produse de ... (vezi toată discuția)
Anulare p.v Cristian81 Cristian81 Buna seara, acum cateva zile in jurul orei 23 in calitate de presedinte de bloc , cat si de locatar , am sunat pe telefonul fix al sectiei de politie din ... (vezi toată discuția)
La ce interval de timp se prescrie o amenda Sever Simion Sever Simion Am auzit ca daca nu ti se comunica procesul verbal de contraventie intr-un timp X, atunci amenda se considera prescrisa. Care este acel interval conform legii ... (vezi toată discuția)