avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Verificare continut colet cu produs comandat online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Verificare continut colet cu produs comandat online

Vreau sa stiu daca la primirea unui obiect comandat online am dreptul de a verifica continutul coletului. Nu e prima oara cand primesc produse comandate online si pana acum nu am avut absolut nici o problema; de data asta am citit conditiile de returnare si scrie clar ca produsul trebuie sa fie intact, fara deteriorari si in plus are si o valoare destul de mare. Eu cum procedez? Achit si in prezenta celui de la firma de curierat il verific? Daca acesta nu vrea? Exista vreo lege in care scrie ca pot verifica ce se afla in colet? Normal ca cel de la firma de curierat nu va fi de acord pentru ca am mai incercat, dar mi-au zis ca nu e treaba lor si am renuntat (adica l-am platit si atat), dar acum e vorba de o valoare mai mare, plus ca daca nu este manipulat cu atentie poate fi deteriorat foarte usor.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:07, 7 Decembrie 2014
dara3923 a scris:

Exista vreo lege in care scrie ca pot verifica ce se afla in colet?

Nu exista, aceasta facilitate este posibila doar daca furnizorul are conventie cu firma de curierat.
Daca tineti neaparat sa-l verificati spuneti-i curierului nu platiti pana nu verificati vizual produsul si ca platiti returul in caz ca se vad defecte fizice. Oricum dvs. ar trebui sa platiti expedierea daca renuntati la produs insa cu defecte mecanice nu vi-l primesc. Daca sunteti ferma nu are ce sa faca, nu va poate smulge banii din mana.

Nu mi-as face griji pentru cum va ajunge, produsele sunt ambalate foarte bine :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retur produs comandat online si platit Andrei384 Andrei384 Buna seara! Va rog sa imi spuneti cum ar fi cel mai bine de procedat in situatia urmatoare: Am comandat online un telefon pe site-ul quickmobile.ro, fara a ... (vezi toată discuția)
Teapa cumparare online Catalin Baloescu Catalin Baloescu am cumparat online un telefon mobil, livrat prin curier . Dupa ce am platit la curier, desfacand pachetul am constatat ca telefonul este spart. Ce se poate ... (vezi toată discuția)
Dreptul de retur al unui produs defect cristiulian cristiulian Buna ziua, Am o nelamurire in privinta unei comenzi facuta cu ceva timp in urma, la distanta. Dupa o prealabila consultare telefonica si citirea ... (vezi toată discuția)