avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inversare funcție de încadrare ( M.Ap.N - anul 1980)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inversare funcție de încadrare ( M.Ap.N - anul 1980)

Am absolvit școala militară în august 1980 .În ordinea mediilor de absolvire, am fost încadrat pe funcție de personal aeronautic într-o unitate de parașutiști. Cînd m-am prezentat la unitate în septembrie 1980, la comunicarea funcțiilor citite prin OZU, am constatat că funcția mea a fost inversată cu a unui fost coleg de școală militară, care absolvise cu o medie mult mai mică, eu fiind încadrat pe funcția lui de tehnic de sol, el fiind încadrat pe funcția mea, de personal aeronautic. Am depus numeroase rapoarte dar acestea ajungeau la biroul cadre . Cred că șeful biroului cadre nu era ,, străin ,, de această rocadă, pentru că ordinile de repartiție pe funcție , din școala militară, ajungeau la biroul cadre. . Și totul a fost ,, aranjat,, de un unchi a acestui coleg care avea grad și funcție mare, într-o altă unitate militară. Această ilegalitate m-a defavorizat și încălcat drepturile mele , timp de 8 ani , cînd în final mi-a fost aprobat raportul de încadrare pe funcție de personal aeronautic . În acești 8 ani am pierdut dreptul normă (ordinul 50) , bilete concedii de odihnă și recuperare , banii pentru norma de 20 lansări cu parașuta / an ( cca 10.000 lei anual, în perioada 1980-1988) funcția de condiție de încadrare , necesară la pensionare la un termen mai scurt, și multe alte beneficii pe care , normal că nu le-am primit , nefiind încadrat pe funcție așa cum am primit repartiție la absolvire. Apoi, funcția pe care am fost forțat încadrat, mi-a afectat sănătatea , lucrînd 8 ani în cîmp electromagnetic de mare intensitate fără nici un fel de protecție absolut , la distanță de sursa de emisie de 0,5 m . Am devenit cardiac, ( operat implant stent - s-a modificat de la radiații , structura sîngelui ) probleme neuro, ... și.. alte probleme foarte grave.
Cum credeți că pot să solicit despăgubiri-daune care consider că este foarte corect ținînd cont că pînă acum , trebuia să fiu pensionar militar , cu acea pensie ,, nesimțită,, ( sau pe aproape!) Ce și , bineînțeles, cum ar trebui să cer Ministerului Apărării ?
O altă problemă :
În anul 1979, cînd eram elev în școala militară, am suferit o operație de varicocel. Am încăput pe mîna unor doctori-casapi . Au tăiat ei ce au tăiat acolo...că din 1979, am rămas... nu tată , ci steril. M-am căsătorit în 1982, și... s-a născut o fetiță , au mai urmat 4 avorturi . Divorț, cu tot tacîmul ( în anul 1992 , cînd nu mai eram cadru militar activ-demisionasem de 2 luni) , pensie alimentară, acuzat în instanță de abandon și aproape să intru la închisoare. Am scăpat basma curată dar cu plata din urmă plus la zi , pînă la împlinirea majoratului. Bun ! Am mai avut cîteva tentative să mă recăsătoresc . Dar ciudat că, nu se fructifica străduința ... Adică nu prea deveneam tată. Prin 2005 , la un control specific pentru asemenea situații , A ieșit rezultatul că... sunt steril. Am repetat controlul la altă clinică. Același rezultat. Fosta fiică a aflat că eu ... am aflat , pentru că și ea a fost informată de mă-sa. Și a dispărut din viața mea. Și nici nu mi-a dat posibilitatea să o mai găsesc- nici nu știu dacă o mai fi în Romania.
Acum întrebarea este : Pot acuza medicii M.Ap.N pentru operația făcută care acum noi o numim ,, malpraxis ,, ? Cum se procedează ?
Vă mulțumesc pentru răbdarea și atenția cu care ați citit expunerea mea și aștept părerea Dv.
Cu deosebită stimă și respect ,
A.Dragne
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
ContSters295438, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 8 Decembrie 2014
Din perioada 1980-1988 nu mai puteti recupera nimic, intrucat dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate. (art.171 alin.1 C.mun.)

De asemenea, nici pentru problema medicala nu mai puteti face ceva . Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.(art.2517 C.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata nichedanutz76 nichedanutz76 Sunt cadru militar activ, am vârsta de 44 ani împliniţi.În cei 22 ani de când sunt cadru am lucrat în grupa I de muncă. După un calculul meu zic că ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii militare cu studii civile dori57 dori57 Am terminat in august 1983 Scoala de ofiteri activi tancuri si auto(arma auto)cu durata de 3 ani.In anul 2001 (iunie)mi-am incetat activitatea. Cu ce ... (vezi toată discuția)
Reangajare man ntc ntc salut....am si eu o nelamurire....anul trecut in octombrie mi-am dat demisia din aramata ....eram angajat ca sgv....acum as vrea sa ma reangajez doar ca in ... (vezi toată discuția)