avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare judecatoreasca -somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare judecatoreasca -somatie de plata


Intr-un dosar cu obiect somatie de plata s-a dat urmatoarea hotarare :
"Respinge cererea formulata de reclamanta C.L. in contradictoriu cu parata A.C. ca inadmisibila .
Obliga reclamanta la plata catre parata a sumei de .... cu titlu de cheltuieli de judecata .
Cu cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare . Sub sanctiunea nulitatii cererea se depune la Judecatoria .......
Pronuntata in sedinta publica astazi ...... "

Nefiind practic cu acest termen de cerere in anulare va rog sa ma lamuriti ce inseamna si cine trebuie sa o depuna ; atat creditorul cat si debitorul ? Cand devine irevocabila aceasta hotarare ? Care sunt pasii de facut ( eu fiind partea parata ) .Ce inseamna pentru mine ca parte parata aceasta cerere in anulare ?
Va multumesc anticipat .

Cu stima ,
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 16:02, 16 Decembrie 2014
Eu cred ca avocatul dvs a facut o intampinare nu o cerere in anulare.
Nu , avocatul meu a facut o cerere in anulare .
Practic din cele explicate , prin aceasta cerere in anulare va cere anularea actului care sta la baza somatiei de plata . Pe fondul somatiei de plata instanta a respins cererea creditoarei ca inadmisibila . Creditoarea a facut cerere in anulare . In acelasi context avocatul meu a facut la randul sau o alta actiune tot cu subiectul de cerere in anulare iar acum , asa cum explicam pe portalul instantei de judecata sunt doua cereri in anulare : una facuta de creditoare unde sunt parata si alta facuta de avocat in numele meu unde sunt reclamant.
Eu practic pe fond am avut castig de cauza.
In legatura cu actiunea promovata de avocata, aceasta mi-a explicat ca a promovat-o tocmai pentru ca acel act sa nu mai poate fi folosit in alte cauze civile.
Deci nu e o intimpinare de aici si nedumeririle mele si nici nu doresc sa o "obosesc" pe avocata cu intrebarile mele, aici pe forum gasind mult mai usor explicatii .
De aici si intrebarile mele .

Inca o data cu stima
Asadar, avocatul dvs a formulat o cerere de chemare în judecată ce are ca obiect anularea unui act. Cealaltă parte a formulat o cerere de anulare împotriva sentinței de respingere a somației. Sunt două chestiuni diferite.
Asa este aveti dreptate , tocmai pentru a ma lamuri am sunat chiar acum avocatul si este asa cum spuneti dvs. Sunt doua chestiuni diferite insa pe aceasi speta . Somatia de plata a fost respinsa ca inadmisibila insa avocatul meu a ridicat exceptii de prescriere respinse si de aici si actiunea . Speram ca prin actiunea intentata de noi sa putem anula acel act care ne-a cauzat o multitudine de probleme datorita naivitatii cu care s-a pus o semnatura pe o hartie in alb pe care ulterior creditoarea a completat-o cum a crezut de cuviinta ... cu un imprumut de bani .... Va multumesc foarte mult pentru amabilitatea si ingaduinta dvs.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata(oug 119/2007) - comercial andyanya andyanya Creditoarea a deschis in data de 23.09.2010, in baza procedurii somatiei de plata prevazute de OUG 119/2007, o actiune in instanta in vederea recuperarii ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila marfan marfan Buna ziua La solutionarea unei cauze am ajuns la \"respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila\". Desi au fost invocate doua exceptii, ... (vezi toată discuția)