avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune societate/ ce raspundere mai are vechiul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune societate/ ce raspundere mai are vechiul administrator???

Daca o societate este cesionata, se preda active/pasive, descarcare/predare de gestiune/acte , ce raspundere mai are vechiul administrator??/
Mentinez ca la momentul cesionarii, societatea avea anumite datorii, iar noul administrator a luat la cunostinta despre ele si se obliga se le achite.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 18:31, 7 Mai 2010
Teoretic, administratorul raspunde de actele si faptele sale pana la momentul descarcarii din functie.
Dar daca noul administrator nu plateste acele datorii, cine este raspunzator???
Dumneavostra puteti fi tras la raspundere pana la momentul cesiunii partilor sociale pentru fapte prevazute de Legea nr.241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, dupa cum urmeaza:
ART. 6
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.
ART. 9
(1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
c) evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive;
d) alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor;
e) executarea de evidente contabile duble, folosindu-se inscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor;
.....
g) substituirea, degradarea sau instrainarea de catre debitor ori de catre terte persoane a bunurilor sechestrate in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala si ale Codului de procedura penala.
Buna ziua.
In mod normal la vanzarea unui firme cu active si pasive,ar trebui sa se solicite un control fiscal sau macar un audit sau expertiza contabila,pentru mai multa siguranta pentru cumparator.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala? dragonel dragonel O societate privata de instalatii, efectueaza o lucrare fara a incheia un contract de lucrari si fara a elibera chitanta corespunzatoare sumei primite, ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea venitului Flavius07 Flavius07 Pe langa amenda de 500-1.000 lei ( Art. 219 (2) d. ) pentru nedeclararea venitului obtinut in 2012 din activitati independente (declaratia 201), ce alte ... (vezi toată discuția)
Activitate taximetrie costy_1055 costy_1055 am o singura intrebare, urmeaza sa incep activitatea de taximetrist a unui particular (PFA) problema este ca o sa dau cu aparatului de taxat cu (CUARTUL) de ... (vezi toată discuția)