avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort ci minor- neintelegeri intre parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort ci minor- neintelegeri intre parinti

Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul meu sa vada copilul,acesta ducandu-se la domiciliu lor,mergand la gradinita copilului...La domiciliu nu i se raspunde la usa,la gradinita facea tot timpul scandal vazandu-l acolo sau il suna si ii vorbea urat daca auzea ca a fost acolo.Incepand de anul acesta de cand s-a inceput gradinita,15 septembrie,copilul nu a mai fost dus pana in prezent!Conducerea gradinitei a contactat-o pe mama baietelui,intreband de copil li s-a spus ca este bolnav.Nu a dus niciun act medical care sa arate ca copilul ar avea ceva...Va rog sa-mi spune-ti ce se poate face legal impotriva ei sau chiar a gradinitei ptr ca nici ei nu o trag la raspudere ptr ca nu il duce,nu se implica suficient dupa parerea noastra?Ea nu il duce sa nu intre in contact cu tatal,ne gandindu-se ca ii face rau si copilului ptr ca pierde un an important,pregatitor ptr clasa 0.
Cel mai recent răspuns: ElianaS , utilizator 11:43, 10 Decembrie 2014
Tatal sa apeleze la un executor judecatoresc sa puna in executare acea ordonanta. O va soma sa respecte dispozitiile ordonantei, sa fie acasa intr-o anumita zi si ora, in caz de opunere la executare se poate apela la politie, jandarmerie, se pot dispune masuri sanctionatorii legale.
Pentru inscrierea copilului la alta gradinita nu e nevoie de luarea nici unui dosar, iar gradinita nu poate face nimic impotriva mamei, poate, cel mult, sa redistrubuie locul catre alt copil.
Mama lucreaza? cine supravegheaza copilul in timpul zilei daca nu merge la gradinita?
Copilul are 6 ani sau urmeaza sa implineasca 6 ani? E la scoala sau la gradinita?

Daca are o hot jud pentru relatii personale sa apeleze la executor judecatoresc.
Lucreaza mama,o zi la munca,una libera,locuieste cu parintii ei cu chirie...Stim ca si parintii ei muncesc!Inscrierea la o alta gradinita este legala fara acordul ambilor parintii?!Atunci de ce spune la actuala gradinita ce este bolnav?Asa bolnav sa fie de 3 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor in timpul procesului tantzat tantzat Buna ziua tuturor! As dori sa stiu in ce conditii se poate solicita incredintarea unui minor unuia dintre parinti pe durata procesului - ce probe trebuie ... (vezi toată discuția)
Divort cozma maria cozma maria Am si eu cateva intrebari. Am ajuns la intelegere cu sotul meu ca vrem sa divortam, dar avem un copilas de 4 ani. Eu nu mai stau cu sotul in satul in care am ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala notisvaly notisvaly absenta copilului timp de 5 saptamani de la gradinita unde a frecventat 2 ani de zile prin parasirea domiciliului din mediul urban de catre mama impreuna cu ... (vezi toată discuția)