avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Mod de aplicare a art. 49 din legea 319 din 2006
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Mod de aplicare a art. 49 din legea 319 din 2006

ART. 49
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Muncii fundamentează ştiinţific măsurile de imbunatatire a activităţii de securitate şi sănătate în munca şi promovează politica stabilită pentru acest domeniu.

Ghigurile emise de INCDPM au rol orientativ sau obligatoriu in aplicarea unor articole din legea 319 si HG 1425 ?
Cel mai recent răspuns: imarianc , utilizator 17:50, 7 Martie 2015
Pentru ca ghidurile emise de catre INCDPM sa fie obligatorii pentru angajatori, acestea trebuie sa fie aprobate prin Ordin MMFPSPS sau prin hotarare de guvern.
Ghidurile au rolul sa ajute angajatorii, sa intocmeasca anumite documentatii privind ssm, obligatorii conform legislatiei de profil.
Chiar in continutul prezentarii ghidurilor se specifica faptul ca au rolul de a facilita aplicarea legislatiei ex in Ghid national privind cerinte esentiale de securitate si sanatate din domeniul EIP (Ghid de aplicare a prevederilor HG nr. 115/2004) se specifica


Se atrage atentia cititorilor asupra faptului ca acest ghid este destinat facilitarii aplicarii HG nr. 115/2004, cu modificarile ulterioare, si ca numai textul legal (al HG nr. 115/2004) este obligatoriu. Totusi acest document poate reprezenta o referinta pentru a asigura aplicarea unitara a reglementarii tehnice mentionate, de catre toate partile interesate.
Si ca
Informatiile din acest ghid:
-sunt doar generale si nu sunt destinate sa abordeze aspecte specifice ale unui anumit echipament sau entitatii;
-se refera uneori la informatii externe asupra carora expertii INCDPM nu au vreun control si pentru care nu isi asuma nicio responsabilitate;
-nu reprezinta o consultanta legala sau profesionala.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
inspectorSSM, utilizator
multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintata - cine semneaza fisa de indentificare a factorilor de risc profesional Popu Popu Buna ziua, Urmeaza sa angajez pe cineva intr-o firma nou infiintata, de la cabinetul medical de medicina muncii mi-au comunicat ca trebuie sa completez acest ... (vezi toată discuția)
Raportul angajatorului alimirela alimirela Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un model de raport al angajatorului privind situatia SSM pe anul incheiat, cerut in articolul 69 din normele metodologice de ... (vezi toată discuția)
Cei disponibilizati trebuie sa plateasca c/val eip? Valeriu TUDOR Valeriu TUDOR In urma disponibilizarilor de la Posta Romana salariatilor disponibilizati li se retine c/val EIP pentru perioada nefolosirii acestuia pana la ... (vezi toată discuția)