avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contorizare apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contorizare apa calda

Locuiesc intr-un bloc cu 37 de ap.,care are centrala proprie.Avem apometre pentru fiecare ap. pentru apa calda si rece.
Avem contor la centrala (C1)care inregistreaza consumul general de apa calda,si contor general care inregistreaza consumul total de apa rece (Ct).Factura de la Distrigaz inregistreaza consumul in data de 15 ale fiecarei luni, iar citirea contorului de apa calda se face pe data de 1 ale fiecarei luni. Este corect pretul unui mc. de apa calda calculat prin raportarea costului in roni ai facturii de gaz la data de 15 , la cantitatea de apa consumata in mc. masurata la data de 1? .
Cel mai recent răspuns: doina99 , utilizator 09:02, 4 Iunie 2009
Ramane la latitudinea as. prop. sa reglementeze prin contractele de furnizare a gazelor naturale si a apei reci, data la care se face lecturarea celor doua utilitati. As. prop. poate solicita - in conditiile aratate de dvs. ca lectrarea sa se faca odata. Asa cum functionati acum, nu este o solutie prea buna, dar nici deosebit de rea. Tot timpul achitati factura, chiar daca consumul indica altceva - dar asa cum probabil ati remarcat, nu este prea clar pentru unii proprietari.
Deci incercati ca de comun acord sa schimbati aceste date la care se va face lecturarea, insa si dvs. proprietarii veti face lecturarea la aceeasi data pentru ca diferentele sa fie cat mai mici.
Distrigazul nu vrea sa modifice data de citire. Unde ne putem adresa?
Ce poate sa insemne acest lucru? Uitati-va in contractul de furnizare a gazelor naturale, Totusi trebuie gasita o cale de mijloc. Mergeti si la furnizorul de apa. Au si acestia hachitile lor, dar eu zic ca trebuie gasita o cale de mijloc. Vedeti si pe la OPC. Puneti presedintele la treaba. Daca nu se implica, ve-ti ramane cu situatia actuala.
Mi-am adus aminte de o situatie. Verificati daca Distrigazul face lecturarea in fiecare luna pe data de 15. Daca-i gasiti ca nu respecta datele din contract, aveti un avantaj la negocierea datei de lecturare... Succes!
De la o vreme pe factura de gaz apar distinct 2 perioade de consum . 15-30 din luna trecuta si separat 1-15 din luna curenta . Si in fiecare luna la fel. Daca si la dv este la fel luati in calcul pentru repartizarea cheltuielilor cu gazul perioada 1-15 de pe o factura si 15-30 de pe urmatoarea factura si-ati intregit luna.
doina99 a scris:

Distrigazul nu vrea sa modifice data de citire. Unde ne putem adresa?
desi nu cred ca veti putea rezolva ceva in aceasta privinta, va puteti adresa ANRE (autoritatea nationala de reglementare a energiei)

Alte discuții în legătură

Valabilitate legi doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine : Locuiesc intr-un bloc de 37 de ap., cu centrala proprie alimentata cu gaz, cu contor general pentru apa calda ... (vezi toată discuția)
Factura gaz ddana ddana de foarte mult timp primesc factra la gaz cu o intarziere de 2-3 saptamani si intotdeauna cu penalizari+restanta. nu stiu daca vi s-a intamplat si voua.. poate ... (vezi toată discuția)
Calcul apa calda & caldura pc Almaris Almaris Cum se calculeaza costul apei calde in urmatoarea situatie: Se emite factura Apa Nova pentru toata apa furnizata, se considera 20% din valoarea facturii GDF ... (vezi toată discuția)