avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni la expertiza contabila judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni la expertiza contabila judiciara

Buna ziua,
Am solicitat in instanta efectuarea unei expertize contabile judiciare. Am incheiat si un contract cu un expert contabil parte, in care acesta s-a angajat sa depuna in instanta un raport de expertiza contabila extrajudiciara.
A fost depus in instanta raportul de expertiza semnat de cei 2 experti, cel desemnat si expertul parte.
Au formulat obiectiuni la expertiza, instanta le-a aprobat, iar apoi a fost depus un supliment de expertiza contabila judiciara semnat din nou de catre cei 2 experti, structurat pe raspunsuri la intrebarile mele din obiectiuni.

1. Normal nu trebuia sa fie Raspuns la obiectiuni nu Supliment de expertiza?
2. Expertul parte conform contractului nu trebuia sa depuna un raport de expertiza extrajudiciara?
3. Suplimentul daca ar fi fost solicitat nu ar trebui sa aiba viza de calitate a CECCAR?
4. Nici acest „supliment” nu raspunde la obiectiunile formulate, mai mult este in neconcordanta cu raportul initial.
5. Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:42, 11 Decembrie 2014
1. Supliment de expertiza sau raspuns la obiectiuni este doar un titlu de document, important este ca acesta sa contina raspunsuri pertinente la obiectiunile formulate.
2. Ce rost ar putea avea o expertiza extrajudiciara, in conditiile in care instanta a aprobat obiectivele pentru expertiza contabila judiciara, expertul raspunde la acestea, raportul este semnat de catre expertul desemnat si expertul parte. De regula, instantele de judecata nu au in vedere expertizele tehnice/ contabile extrajudiciare.
Daca dvs. ati dorit ca expertiza extrajudiciara sa raspunda la anumite obiective formulate de dvs., nu inteleg de ce nu le-ati solicitat instantei, sa le aprobe pentru expertiza contabila judiciara. Sau le-ati solicitat si nu au fost aprobate de catre instanta de judecata ?
3. CECAR este asociatie profesionala si OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare specifica efectuarea expertizelor in nume propriu de catre expert/ specialist tehnic/ contabil judiciar si nu mentioneaza aprobarea/ avizarea expertizelor judiciare de catre alte organisme.
4. Faceti obiectiuni la "supliment"/ raspuns la obiectiunile dvs. initiale si depuneti-le la dosarul cauzei cu nr. de inregistrare/ data. Observatiile noi, trebuie sa se refere la aspectele deja semnalate in obiectiunile dvs. initiale (deja aprobate de catre instanta de judecata), nu sa abordeze aspecte noi, din raportul de expertiza.
5. Inteleg ca raportul si "suplimentul" sunt semnate de catre ambii experti. Deci, ambii sustin aceleasi concluzii. Este de competenta instantei sa ia o hotarare, avand la dispozitie intregul dosar, inclusiv noile dvs. observatii, daca vor fi acceptate de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Expertizã greºitã. posibilitate refacere expertizã. luciana468 luciana468 Cum pot recupera banii de la expertul pe care l-am angajat în proces şi a favorizat prin raport pe pârât, modificând datele din tabelul parcelar emis de ... (vezi toată discuția)