Am fost data in judecata avand ca obiect somatie de plata OUG 119/2007, deoarece am incheiat un contract de telecomunicatii cu o firma de telefonie , mai exact zapp, careia pentru ca nu si-a indeplinit obligatia contractuala, eu n-am platit. Nu aveam semnal, si pentru asta am considerat ca nu si-au indeplinit obligatia si drept urmare nici eu nu am platit abonamentul si terminalul- aparatul. Acum cer sume fabuloase, penalitati calculate din anul 2006 pana in prezent, si contravaloarea terminalului- aparatului. Cum pot eu sa-I combat in instanta si ce sanse am? Ce pot invoca , mai ales ca acest contract este semnat de mine.
In conformitate cu prevederile alin (2) art 2 din actul normativ invocat ( 119/2007), nu sunt incluse in sfera de aplicare a acestei ordonante de urgenta:
a) creantele inscrise la masa credala in cadrul unei proceduri de insolventa; b) contractele incheiate intre comercianti si consumatori.
Ma indoiesc ca cineva de la Zapp v-ar fi dat in judecata pe 119/2007. Dar daca au facut-o, o sa-i puteti saluta din mers...:) Nu au cum sa castige. Pentru asta nu va trebuie avocat ! E suficient sa invocati punctul b citat mai sus.
Prescriptia extinctiva stinge dreptul la actiune urmarea a faptului ca nu a fost exercitat in termenul legal.
Prescriptia incepe sa curga de la data cand se naste dreptul la actiune, respectiv din momentul in care se incalca anumite prevederi contractuale de catre una din parti si nu din momentul incheierii contractului.
Intr-adevar O 119/2007 exclude din sfera de aplicare a ei contractele incheiate intre comercianti si consumatori.
Domnule Dan Cozma sugerati cumva ca in speta actiunea creditoarei este lovita de prescriptia extinctiva? Daca nu sugerati acest lucru, atunci comentariu dvs este pertinent doar in ceea ce priveste ultima parte :)
pe data de 04.04.2006 incheiat contractul si 27.04.2009 au introdus actiunea
Prima factura emisa pe numele clientului (Calytul) a fost cea din 01.05.2006. Ea cuprindea perioada de facturare 01--31.05.2006 (platita de abonat in avans la momentul semnarii contractului) si , de asemenea, perioada 04.05-30.04.2006 in care abonamentul este proratat(se calculeaza proprotional cu nr de zile in care a beneficiat efectiv de servicii ) pe care era dator sa o achite impreuna cu eventualele costuri aditionale pana la 15.05.2006 care este data scadenta Prin urmare, presupunand prin absurd ca respectivul client nu ar fi achitat nici macar aceasta prima factura fiscala si ca, dupa semnarea contractului, nu a mai folosit niciodata terminalul/terminalele sale si implicit serviciile operatorului Zapp, actiunea celor de la Zapp (sau a firmei de recuperare debite partenere) NU este lovita de prescriptia extinctiva, scadenta primei facturi fiind in 15.06.2006, ori actiunea este introdusa in 27.04.2009, adica in termen. In plus, spre deosebire client, care aparent nu a notificat firma Telemobil (Zapp) neconcordanta intre harta serviciilor disponibile la nivel national prezentata acestuia in momentul semnarii Cererii de abonament si realitatea din teren, clientul motivandu-si aposteriori refuzul de a plati pe acest considerent, firma Telemobil(Zapp) sau cei carora le-au cesionat drepturile de creanta au notificat clientul in privinta pretentiilor lor.
Mai mult, invocarea de catre client a neindeplinirii obligatiilor asumate prin contract de catre serviciul de telefonie mobila Zapp este problematica deoarece, fiind semnat in data de 04.04.2006, sunt incidente prevederile Contractului serie J, intrat in vigoare incepand cu 01.06.2005 si anume art/aliniat 2.1.5.Asadar, prin semnarea contractului, clientul se declara de acord cu prevederile acestui paragraf si desigur a tuturor celorlalte din contract
Pentru a avea succes in instanta, clientul va trebui sa faca dovada ca in mod repetat a trimis notificari sau a informat serviciul de relatii cu clientii despre inexistenta sau slaba calitate a serviciilor in zone in care Zapp pretinde in mod oficial ca are semnal.Chiar si asa operatorul are un avantaj in raport cu clientul prin mentiunea in cuprinsul aliniatului 2.1.5 , cea referitoare la garantia oferita de operator ( doar 90 la suta!!).
Este greu dar nu imposibil sa te bati cu cei de la Zapp, mai ales ca e de notorietate proasta calitate a serivciilor acestei companii. Clientul are nevoie desigur de un avocat dar de unul care sa stie despre ce e vorba in propozitie Sic!] Adica sa cunoasca si ceva bucatarie interna de la Zapp;))
Pentru o buna strategie clientul ma poate contacta la :
Eu nu am spus ca s-a implinit termenul de prescriptie, domnule avb-grup, spuneam ca zapp poate introduce actiunea din momentul incalcarii obligatiilor contractuale de catre clientul lor, data care nu coincide cu data incheierii contractului.