avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie mincinoasa

Buna ziua!

Vin si eu cu o problema si va rog sa ma aajutati cu un raspuns cat mai repede!
Ne-am construit recent o casa in Simian, jud Mehedinti si am dat pestye niste vecini care ne deranjeaza permanent cu muzica. Am mers la ei si i-am rugat in nenumarate randuri sa dea muzica mai incet, eu fiind si insarcinata iar inainte de Pasti, respectiv pe 07.04.2009 am pierdut si sarcina la 5 luni si jumtate.
Daca am vazut ca nu inteleg, ba dimpotriva au inceput sa ne adreseze injurii atat mie cat si sotului meu, amenintari cu moartea, ca ne dau foc la casa, etc.
Am mers in comuna, am depus plangere la politie dar se pare ca domnii au luat in ras aceste sesizari ale noastre, neluand masurile ce se impun. In aceste conditii am mers la Politia din municipiu care a desemnat un domn pentru a se ocupa de caz, domn care si-a facut si datoria, inaintand mai departe declaratiile mele, ale sotului mei si ale unei vecine care traieste ca si noi, in teroare.
Mentionez ca sotul meu lucreazaq la Pompieri. Ieri, a primit un telefon de la politia comunei Simian pentru a se prezenta la post pentru o declaratie intrucat este acuzat ca a batut-o pe vecina care ne deranja cu muzica, fapt neadevarat.
Azi este de servici, iar maine o sa mearga la post pentru a vedea si el despre ce este vorba, nestiind nici macar ziua in care dclara respectiva ca sotul meu ar fi agresat-o si respectiv, batut-o.
Spuneti-mi va rog ce trebuie facut in situatia in care respectivii vin cu un martor, sau mai multi, evident, martori mincinosi.
Mentionez ca vecinii nostrii nu au servici, sunt persoane cunoscute in comuna ca fiind recalcitrante si mincinoase, fura si nu numai. Problema este ca sunt cam protejati de politia din comuna, politie care a fost oarecum deranjata de interventia organelor de la municipiu.
Unul dintre politistii din comuna chiar i-a spus unui coleg de servici de-al sotului ca o sa faca adresa la servici la sot pentru ca acesta a agresat-o pe femeie( nu este moral sa faca asta pana nu se si cerceteaza si nu se dovedeste ca asa s-au intamplat lucrurile), nu stiu de unde pana unde isi permite sa-i lezeze imaginea sotului meu, neexistand nici macar o declaratie a lui, el luand de buna declaratia "victimei".
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, avem rate la banca si ei mizeaza pe faptul ca sotul meu isi va pierde locul de munca.
Multumes
Este foarte adevarat. Asa cred si eu...ca ii trebuie si un certificat. Oricum, la ce se intampla in ultimul timp in tara, nu ma mai mira nimic.
O sa ne construim niste alibi puternici pentru a infrunta aceasta problema.
Sotul meu, prin natura meseriei a facut si un raport la servici, cam in urma cu o luna, unde a comunicat superiorilor problemele cu care ne confruntam, amenintarile si injuriile pe care acesti vecini de altfel fara niciun capatai ni le-au adresat.
Cert este ca atunci cand se va dovedi ca suntem nevinovati o sa-i dam in judecata pentru calomnie si lezarea imaginii. Chiar cred si sper din tot sufletul ca vom rezolva problema. Este o zona frumoasa, foarte linistita, cu putine case in jur, ei fiind singurii care deranjeaza.
Numai ca la cate probleme avem pe cap numai de asa ceva nu aveam nevoie. Nu ne plac scandalurile si reclamatiile dar nu stim chiar cum putem rezolva problema.
Daca sotul e nevinovat nu va pati nimic.
Daca vin cu martor mincinos faceti plangere penala la politie.
In acest caz ar fi recomandabil sa isi angajeze si un avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
Da, aveti perfecta dreptate. Ne-am gandit si noi la aceasta varianta, mai ales ca au acest obice( sa se bata in familie).
Bineinteles ca sotul meu este nevinovat. Nu asta ma ingrijoreaza ci faptul ca nu stim cum putem dovedi acest lucru in situatia in care isi pun martor mincinos.

Alte discuții în legătură

Am fost dat in judecata si nu stiu cum sa procedez aurel2005 aurel2005 Am primit pe data 17.10.2005 o citatie de la judecatoria sectorului 6 Bucuresti ca sunt chemat in Instanta pe data de 08.11.2005 in calitate de inculpat in ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)