avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire act pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire act pe casa

In anul 1955 parintii mei au construit o casa pe un teren cumparat cu act emis de notar. Casa e construita fara nici un act. Tata a decedat si, Intrucat suntem 4 copii iar 2 copii si mama vor sa-mi cedeze partea lor mie, m-ar interesa in ce mod pot face act pe casa si cum pot intra in posesia celor 2 frati + mama mea? Mentionez ca platim impozit pe casa la circa financiara inca de cand s-a construit casa. Va multumesc pentru eventuale raspunsuri, cu respect!
Cel mai recent răspuns: Irina Carina , Alte profesii 20:30, 4 Iunie 2009
mergeti la Primarie si cereti sa vi se emita o adresa de luare in posesie a acestei case. Se prezinta cei de la Primarie, ca la pv de receptie, si emit o astfel de adresa. Nu stiu daca asta e denumirea exacta. In ardeal asa am vazut ca se numeste.
Luati o adeverinta de la Primarie din care sa rezulte ca parintii au fost inregistrati cu acea casa inca din 1955 si obtineti si un certificat de atestare fiscala. Dezbateti succesiunea si notarul va consemna in certificatul de mostenitor acea casa, construita fara autorizatie.
Despre dezbaterea succesiunii referitor la cei 2 frati si mama, care, asa cum spuneati, vor sa "cedeze in favoarea dumneavoastra", trebuie sa retineti urmatoarele: Daca cei 2 frati si mama renunta, atunci masa succesorala se imparte intre dumneavoastra si celallt frate care, din cate inteleg, accepta succesiunea. Renuntarea nu se face "in favoarea cuiva".
Puteti accepta cu totii succesiunea si, chiar in cadrul dezbaterii succesorale, sa faceti partaj voluntar cu privire la bunurile din masa succesorala, astfel incat sa le impartiti asa cum doriti.
Pe de alta parte, in masa succesorala nu intra decat 1/2 din casa, asa ca renuntarea mamei se va referi strict la ceea ce i-ar fi revenit din aceasta cota. Cealalta cota de 1/2 din imobil este proprietatea dumneaei exclusiva, formand cota de bun comun.
Eu zic sa mergeti la un notar si o sa va spuna tot ce aveti nevoie ca sa rezolvati aceasta problema
Succes!
Mai exista si posibilitatea de a cere constatarea accesiunii, in instanta, in contradictoriu cu Primaria. Asta daca nu emit o adresa pentru luarea in posesie.
anexa17 din ordinul634/2006 care se numeste Certificat
de atestare a edificării asa cum ii spune si numele ea certifica existenta constructiei, Certificatul de atestare fiscala este dovada ca platiti impozit pe constructie si este folosit impreuna cu anexa 17.
Nu stiu daca este valabil pentru Bucuresti, dar cele doua sunt folosite si pentru inscrierea constructiei in Cartea funciara in multe alte zone:D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)
Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.la o succesiune ... nicupiciu nicupiciu Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.La o succesiune dupa bunica mea, parintii nefacand-o, mi s-a cerut de catre notar certificat ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)