avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tablou electric din scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tablou electric din scara blocului

Am o vecina care tot ma deranjeaza venind la usa zicand ca e deranjata de muzica mea, ba mai mult a chemat si politia odata si am primit avertisment.. precizez ca am vecini stanga, dreapta, doi in fata si unul dedesupt, printre care unul e administratorul de bloc. am vorbit cu ei si mi.au zis ca nu i.am deranjat niciodata si nu aud nimic. Asta ca introducere. Problema e ca astazi si.a permis sa.mi INTRERUPA curentul electric din tabloul de pe scara blocului. N.am fost in viata mea mai nervos.(precizez ca.i o tipa de vreo 26 de ani). Am chemat politia si desi a recunoscut fapta a primit doar avertisment. A trecut o ora dupa ce a plecat politia, m.am calmat, am uitat. Intrebarea e daca pot face ceva mai mult in caz ca continua cu circul asta, pe aceasta directie, si in baza acelui proces verbal. ?
Cel mai recent răspuns: isuscristosreal@gmail.com , utilizator 17:06, 25 Ianuarie 2020
Ar trebui mai intai, sa va puneti intrebarea daca nu cumva chiar muzica dvs. este data prea tare si deranjeaza vecina respectiva. Daca nu deranjeaza pe ceilalti vecini nu inseamna ca nu poate deranja pe cineva, in conditiile in care izolarea fonica a blocurilor lasa mult de dorit.
Intreruperea luminii de la tabloul electric poate fi preintampinata prin incuierea tabloului cu lacat, asa cum este normal, sa fie pentru siguranta celor mici, in special, dar si/ sau a linistii celorlalati locatari (cazul dvs.).
Poate fi vorba de o "toana" a vecinei respective, caz in care o discutie fara nervi si amenintari ar putea fi benefica pentru amandoi, pentru a nu se ajunge ulterior, dupa caz, in instanta.
Respectivul proces verbal de avertisment dat de politie este un document, de care ulterior, la repetarea "actiunii" vecinei, politia poate tine cont sau nu, respectiv politia sa stabileasca sau nu o sanctiune contraventionala.
În ce situaţii se sancţionează tulburarea liniştii publice? Amenzile ajung până la 1500 de lei!

Mulţi dintre noi au avut sau au vecini care uneori ne tulbură liniştea, însă câţi ştiu că această faptă este sancţionată prin lege?Prederile privind sancţionarea tulburării liniştii locuitorilor si locatarilor sunt incluse în Legea nr. 61/1991, care a fost republicată recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014.

Amenzile pornesc de la 200 de lei şi ajung până la 1500 de lei.

Situaţiile în care tulburarea liniştii este sancţionată şi amenzile aferente:

• tulburarea (fără drept a) liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă este sancţionată cu amendă de la 200 la 1000 de lei;

• tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora este sancţionată cu amendă de la 500 la 1500 de lei;

• organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, este sancţionată tot cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Potrivit Legii nr. 61(r4)/1991, constatarea contravenţiilor se face de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii/agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, dar şi de către poliţiştii de frontieră – pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă. Agentul constatator aplică şi sancţiunea amenzii.

Persoanele sancţionate cu amendă pot face plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor. Acest lucru se poate face în cel mult 15 zile de la comunicarea procesului verbal, iar plângerea se soluţionează de către judecătorie.
:closedtopic:
Îți inteleg perfect frustarea, și eu sunt exact în aceeași situație.Sub mine s-a mutat de vreun an una la vreo 30 de ani,care a chemat poliția de Revelion cică nu poate dormi din cauza muzicii mele.M-am enervat cumplit,doar era revelionul și în mod normal ar trebui să fie permise petrecerile.Fiindca m-am enervat foarte tare, am acționat în consecință.Am reclamat-o la asociație că se scade de la întreținere, profită de faptul că nu o cunoaște lumea din bloc și stă fără să fie trecută nici o persoană la întreținere, deși nu e diferență mare de bani la plata întreținerii.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)
Aviz de functionare ingrid35 ingrid35 Buna ziua ! o societate comerciala cu profil de activitate baruri si restaurante detine un aviz de functionare emis de primaria de care apartine cu program de ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linisti publice legea nr. 192/2019. cand pot asculta ... Anonimmm2017 Anonimmm2017 Deranjarea linisti publice Legea nr. 192/2019. Cand pot asculta muzica si cat de tare incat sa nu fiu amendat? Am avut o situatie penibila si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)