avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - Registrul de evidenta fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - Registrul de evidenta fiscala

Am citit pe un site ca din 2015
"Pentru persoanele fizice ce desfasoara activitati independente sau profesii libere, leguitorul adopta doua masuri relativ contradictorii, astfel:
a) se introduce Registrul de evidenta fiscala pentru evidenta veniturilor, cheltuielilor si altor sume ce influenteaza impozitul pe venit;"

Eu ca PFA in sistem real tin deja registrul jurnal de incasari si plati. E acelasi lucru?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 14:58, 15 Decembrie 2014
Nu e acelasi lucru, dar este adevarat PFA-urile care calculeza impozitul pe venit in sistem real, din 2015 vor completa Registrul de evidenta fiscala, textul complet il gasiti in OUG 80/2014

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de evidenta fiscala pfa Eugenia Dana Funie Eugenia Dana Funie De unde se poate achizitiona Registru de evidenta fiscala necesar pt. PFA incepand cu 2015? S-a publicat modelul sau inca mai trebuie sa asteptam. Acesta va ... (vezi toată discuția)
Obligatie intocmire registru de vanzari/cumparari cristian_conea cristian_conea Pt. un PFA / Intrepr.Individ. neinregistrat in scopuri de TVA este obligatorie completarea registrului de cumparari si vanzari? (vezi toată discuția)
Registru evidenta fiscala pentru persoane fizice care efectueaza activitati independente ContSters81656 ContSters81656 Sunt PFA neplatitor de TVA si faceam pana acum contabilitatea in partida simpla. Aveam registrul de incasari si plati. 1.Cum va trebui din 2015 sa fac ... (vezi toată discuția)