Nu ma regasesc in sindicatul unitatii/institutiei. Sindicatul unitatii/institutiei din care fac parte este o constructie formala care nu are activitati concrete in spiritul statutului. Am zis ca e ceva firesc sa faci parte dintr-o astfel de organizatie, in calitate de salariat. Activitatea sindicatului e insa inexistenta, afara de faptul ca incaseaza cotizatia. E legal sa-mi incaseze cotizatie (dar mai mica), chiar daca nu mai doresc sa fac parte din sindicat (deoarece, colega de la resurse umane care face statele de plata este si seful sindicatului si in aceste conditii ea face ce vrea fara sa dea socoteala nimanui)?!
Nu stiu. Dar daca ar fi , ce destinatie are acest fond? Cu toate acestea eu ma supun doar reglementarilor legale, nicidecum unor reglementari stabilite de organizatii la care nu ader. Cum nu as avea (nu am) unele drepturi din partea acestora, nu inteleg de ce trebuie sa am obligatii. Multumesc!
Cotizatia de sindicat
alexix
in ccm la nivel de unitate este prevazut ca membrii de sindicat platesc 1% cotizatia, iar cei care nu sunt membrii0.5%.
Este corect sa mi se ia banii din ... (vezi toată discuția)