avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributie la sindicat sau fond de negociere!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributie la sindicat sau fond de negociere!

Sunt membru de sindicat intro institutie publica, platesc lunar o contributie de 1,5% din venitul brut. As dori sa ma retrag din sindicat numai ca in momentul retragerii tot mi se va opri acest 1,5% ca fond de negociere.
As dori sa intreb daca exista o baza legala de oprire a acestui fond de negociere(ce lege prevede ca se poate opri acest fond de negociere). Cum pot face sa nu mi se mai opreasca acest fond de negociere?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:30, 24 Martie 2010
- aceasta prevedere exista in c.c.m. ....dar e la o valoare mai mica de 1,5%.
- sa va negociati singur clauzele c.i.m.!!!
Legea sindicatelor: Art. 24. - Cotizaţia plătită de membrii organizaţiei sindicale, în cuantum de maximum 1% din venitul brut realizat, este deductibilă din baza de calcul a impozitului pe venit.
Nu ar trebui sa fie mai mare.
Aplicarea CCM tuturor salariatilor este dispusa prin legea si nu este conditionata de plata cotizatiei.
Constituirea fondului de negociere se face in baza art. 98 din CCMN de catre unitate si nu de catre sindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

contributia nemembrilor de sindicat amisilisteanu amisilisteanu Ce lege reglementeaza contributia nemembrilor de sindicat? (vezi toată discuția)
Art.103-contract colectiv de munca la nivel national-lamuriri kaliteea kaliteea Buna ziua, Citez:\"Art. 103. - in contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat giulia75 giulia75 as dori sa stiu si eu cuantumul cotizatiei sindicat la un membru si la un nemembru al acestuia? (vezi toată discuția)