avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere concluzii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere concluzii

Depunerea de concluzii scrise, acestea se pot trimite si prin fax catre instanta care judeca cauza? Sau trebuie depuse personal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:45, 16 Decembrie 2014
Este de preferat sa fie depuse personal intrucat semnatura este in original.
Fiind distanta mare dintre judetul in care se judeca cauza si judetul unde locuieste inculpatul, instanta nu ar tine cont de semnatura? Va multumesc si apreciez sfaturile dumneavoastra.
Dacă concluziile scrise sunt depuse după dezbateri atunci le puteți trimite prin fax sau prin poștă dar dacă instanța solicită depunerea unor concluzii scrise ptr pregatirea dezbaterilor (în temeiul art. 244, alin 2 cod proc civ) este necesară ori prezența fizică la ședința de judecată ori solicitarea scrisă de judecată în lipsă deoarece cauza se poate suspenda ptr lipsa părților (vz. art. 411, pct. 2 cod pr civ).
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2014
Adrian ALBU, Avocat
Pentru a fi mai linistit, le puteti face pe amindoua: banuind ca e vorba de Concluzii pe care ar trebui sa le depuneti pana la pronuntare, pentru a ajunge la timp, le depuneti prin fax. In aceeasi zi, transmiteti si prin posta, acele concluzii, in original. adresa instantei o luati de pe portal.
Da, prin fax sau prin e-mail ar fi indicat sa le trimiteti deoarece nu aveti incotro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana la ce data se pot depune concluzii scrise ? oanaportar oanaportar Buna seara ! Bunicul meu a avut un proces cu un teren. Nu a avut avocat. Nu are pensie mica, dar medicamentele ii mananca jumatate din pensie. Luni, ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa timpuriu timpuriu sunt apelant si dosarul se afla in fata primului termen ,la acest termen se v-a face (ce-l mai probabil) si expunerea verbala eu din diferite motive nu ... (vezi toată discuția)
Concluzii scrise si pronuntarea hotararii flori9 flori9 Buna ziua, am ajuns la ultimul termen intr-un proces de partaj succesoral, nu mi s-au admis obiectiunile la lotizarea finala si am ramas sa depun concluziile ... (vezi toată discuția)