avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.

In ce conditii pot vinde un obiect cu o oarecare valoare artistica (implicit financiara) primit mostenire ? Cine estimeaza valoarea ? Venitul imi apartine in intregime ? Sau trebuie sa-l impart cu statul ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: simonaaaa , utilizator 13:41, 17 Decembrie 2014
Depinde despre ce obiect este vorba, existând evaluatori in acest sens. Daca l-ati primit moștenire, este bunul Dvs si-l vindeți cui doriți, urmind sa plătiți impozitul aferent oricărui venit.
multumesc pentru raspuns dar as mai vrea sa intreb : 1.cum certific calitatea de proprietar al obiectului ? sau nu mi se va cere acest lucru ; 2.cat este impozitul datorat ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
simonaaaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Tavi24 Tavi24 Buna ziua, Fiti amabili, incerc sa aflu daca pot lasa prin testament intreaga contravaloare a mostenirii care mi se cuvine unei persoane straine neamului ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca ... Lavanda22 Lavanda22 Care sunt taxele care se platesc la vanzarea unui imobil, daca terenul pe care se afla constructia l-au cumparat amandoi in timpul casatoriei si valoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune si contract arenda Pompiliu92 Pompiliu92 Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri daca se poate. In primul rand as dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru a demara o succesiune. Motivul ... (vezi toată discuția)