avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit locuinta-Militar veteran
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit locuinta-Militar veteran

In cazul militarilor veterani, cei care au luptat in Afganistan si Irak, beneficiaza de scutire de impozit pentru locuinta?
Cel mai recent răspuns: terentetalharu , utilizator 22:33, 4 Ianuarie 2016
da
La art. 456 alin. 1 al Codului fiscal (legea 227/2015) sunt enumerate scutirile necondiţionate la impozitul pe clădiri, printre care cele aparţinînd personalului armatei participant la acţiuni militare în străinătate (litera p), veteranilor de război, văduvelor de război şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război (litera r)
.
.
.romani-in-Afganistan
Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
p) clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 2 lit. a), c)-e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările şi completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe locuinta si teren pentru vaduva veteran de razboi ligiasmeureanu ligiasmeureanu mama mea este vaduva de veteran de razboi,nerecasatorita si are in proprietate o suprafata de 6,66 ha teren arabil,50% dintr-un imobil in care nu locuieste( ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua locuinta kirilovus kirilovus Mama mea are o casa la Breaza (Prahova) si un apartament in Bucuresti. Pana in 2015 era scutita de impozitul pe cladire la Breaza si platea majorat la ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozit casa pentru pensie de urmas veteran Lorena Padurarariu Lorena Padurarariu Buna seara tata ia pensie de urmas dupa tata lui ca a fost veteran de razboi.. Mai este valabila legea de scutire de impozit la casa Va multunesc (vezi toată discuția)