avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... tva la import pe operele de arta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

tva la import pe operele de arta

Buna ziua,
sunt artist plastic liber profesionist si recent am intampinat o problema la reintoarcerea propriilor lucrari de la o expozitie din Taiwan. In vama Cluj mi s-a aplicat taxa vamala pe coletul cu lucrari, pentru ca pe avizul de insotire a coletului a fost trecuta valoare de 100 de dolari, valoare care a fost trecuta de altfel si la export fara a plati nici o vama. Taxa a fost de 85 de Ron. Pe actul primit de la TNT este trecuta clasificare tarifara 97011000 in regim vamal 4000.Mi s-a explicat ca daca as fi putut face dovada export, lucrarile ar fi fost scutite de vama , insa conform legii unesco 518/2004 si 182/2000 , nu se mai intocmesc dosare de export pentru lucrarile artistilor aflati in viata, astfel ca nu am nici o dovada de la vama ca lucrarile au fost exportate.Am dat o declaratie pe proprie raspundere ca sunt autoarea lucrarilor si ca acestea se intorc de la o expozitie, insa nu a fost luata in considerare, dar nici nu mi s-aexplicat care sunt conditiile de import in cazul meu. Intrebarea mea este daca aceasta taxa a fost aplicata corect, avand in vedere ca nu sunt persoana impozitabila/nu platesc tva?Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Taxa vamala aplicata gresit burclaudiu burclaudiu Buna ziua! Sunt persoana juridica,am facut un import din CHina,import care a plecat in 3 colete prin FEDEX,e prima si ultima oara prin FexEx. Peste cateva ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)