avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!

Am si eu nevoie de o informate,importanta mie,in legatura cu scutirea platii impozitului pe tranzactii imobiliare in cazul imobilelor achizitionate din executari silite! Am fost informata de curand de o colaboratoare a unui notar,care nu a stiut sa imi dea mai multe detalii, cum ca ar exista o OUG de curand in privinta scutirii acestui impozit de 2% din pretul vanzarii, OUG care nu se stie cand se pune in practica. Am cautat si in Monitorul Oficial si pe Google si nu am gasit nimic din 2014... Si executorul mi-a spus ca se doreste renuntarea la acest impozit, dar nu se stie de cand. Ar fi minunat daca m-ati putea ajuta macar cu nr OUG,macar sa stiu ce sa urmaresc, pentru ca acesti impozit va trebui sa il suport eu,adjudecatarul, pentru ca fostul proprietar e fugit din tara si nu imi pot intabula imobilul pe numele meu la Fisc fara impozitul acesta de 2%, si va dati seama ca nu prea doresc sa platesc un impozit pe un venit ce nu imi apartine, eu fiind cumparator si nici sa stau prin instante nu prea vreau, acolo alti bani,alta distractie.
Va multuesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 10:03, 20 Decembrie 2014
A-l obliga pe adjudecatar sa achite cei 2% este un abuz din partea OCPI, asta nu v-a spus executorul/colaboratorea :D Solutia este actionarea OCPI in instanta, pe obligatia de a face.
Mai multe detalii nu va dau, oricum veti avea nevoie sa va angajati un avocat, asa ca va va explica domnia sa totul, pe indelete.
Ca va place, ca nu, asta e solutia sigura de rezolvare!
Si inca ceva: va judecati pe banii OCPI-ului, inclusiv eventualele daune pe care le puteti pretinde!
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
Va multumesc pentru raspuns, stiu ca e un abuz ca ma obliga, dar eu iau prin credit "Prima Casa" restul de 90% din suma adjudecarii, cu 10% m-am inscris la licitatie. Nu e o suma mare impozitul, dar nu imi surade ideea sa il platesc eu si nici sa actionez in instanta, pentru ca dureaza cam 1 an solutionarea...din pacate! :(
Va rog ascultati-ma, consultati un avocat!
Un maestru al baroului stie si ,,scurtaturi", ordonante presedintiale, etc, lucruri care tin de ,,bucataria" meseriei :yes:
Credeti-am ca am consultat 2,nu unul, si habar nu aveau,le-am pus eu legea in fata si discutii de pe forum,sunt praf. Eu sunt medic,dar mi-ar fi rusine sa nu am habar in specialitatea mea.
Pana acum executorul si un notar au fost mai informati decat avocatul specializat pe drept comercial...Am ramas cu un gust amar!
Va multumesc din suflet!
Sarbatori fericite si multa sanatate!
Multumesc pt. urari!
Dupa ultima d-voastra postare m-ati lasat fara replica!
Scrieti-i doamnei Andronescu despre patania cu cei doi asa-zisi avocati, nu de alta dar sa stie si domnia sa ce efecte au produs/produc si vor produce fabricile de diplome pe care asa mult le-a/le protejeaza!
Scrieti-i cu date, nume, etc,!
Cu stima, DlGoe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament adjudecat cu datorii ADYssa ADYssa Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa imi spuneti o parere despre urmatorul caz: am cumparat un apartament scos la licitatie (in publicatia de vanzare ... (vezi toată discuția)
Ridicare sechestru asigurator aditzu1979 aditzu1979 Buna seara.Am cumparat prin licitatie acum 1 an de zile un apartament care era ipotecat la o banca si avea sechestru asigurator de la parchet deoarece fosta ... (vezi toată discuția)
Impozit pe transferul de propietate imobiliara Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna seara tuturor! O sa trec direct la subiect. O cunostinta se confrunta cu urmatoarea situatie: A participat la o licitatie publica organizata ... (vezi toată discuția)