avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare casa fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare casa fara autorizatie

Salutare tuturor !
Scurta descriere : Teren extravilan in baza unui contract v-c cu pact comisoriu grad 4, si case construite pe el (fara autorizatie si fara ca terenul sa devina intravilan). Pretul terenului trebuia sa se plateasca dupa 2 ani, nu s-a platit si s-a restabilit situatia anterioara.
Acuma, proprietarul terenului fie va cere demolarea fie accesiune, dar va trebui sa plateasca materialele.
Eu, cel care am construit, pot sa le daram de unul singur sau trebuie sa deschid actiune ? Nu vad de ce ar trebui sa deschid actiune, pentru ca ele juridic nu exista nicaieri ci doar fizic.
Alt impediment ar fi niste promisiuni de v-c , cu o parte din bani achitati, dar care nu s-au finalizat; in schimb s-au mutat in ele. Ideea e ca datorita acestor persoane care s-au mutat in case, a picat toata afacerea. Dar juridic ei stau in camp, casele nu exista nicaieri, deci daca stau sa ma gandesc, nimeni nu ma opreste sa-i evacuez, casele sunt inca ale mele, eu neavand nicio vina ca nu s-au finalizat actele.

Cum sa procedez ? Intru direct cu echipa de demolare in ele ? Sau trebuie sa am vreun cadru legal ?
Cel mai recent răspuns: MaziluDani , utilizator 18:28, 23 Decembrie 2014
vad ca nu distingeti intre contractul de superficie si constructor de buna credinta

am repetat ca sa va intre bine in cap:) dvs fiind constitutorul fie de buna sau rea credinta
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
ContSters337354, utilizator
milika01 a scris:

vad ca nu distingeti intre contractul de superficie si constructor de buna credinta

am repetat ca sa va intre bine in cap:) dvs fiind constitutorul fie de buna sau rea credinta

Pai nu am luat-o in calcul.. Ce legatura are superficia ? Ei nu au deschis actiune.. Si ar ptea deschide ? Cum ca nu au platit pretul intreg.. Daca se finalizau actele si eu ii lasam asa, cred ca puteau..
nu vad logica.. sau imi scapa mie ceva..
Luati de la capat povestirea si clarificati cine a vandut, cine a cumparat, cine nu a platit pretul, cine a construit in ce baza a facut-o, in ce baza stau oamenii aceia acolo, daca sunt locuintele lor etc.
Pana si daca e locuinta un imobil conteaza, fara actiune in instanta nu-i puteti scoate afara iar cu actiune nu aveti calitate...
Ma intereseaza, ca sa va spun ce sa faceti, care e toata situatia juridica, toate raporturile, intre cine si cine etc.
Cel mai bine mergeti la un mediator cu toate partile implicate si incercati sa rezolvati problema amiabil.
Naivitate sau inconstienta?.
1.Numai calea legala de evacuare va apara de orice raspunderi civile sau penale.
Perfectarea vanzarii poate fi ceruta oricand.
Exista regelemntari legale care apara chiriasii si proprietarii.
Nu cred ca cei pe care vreti sa-i scoateti afara din case stau sau vor sta linistiti.
Cautati sa rezolvati pe cale amiabila prin apelarea la un mediator autorizat capabil sa se implice. Solutii sunt dar trebuie urmata calea legala.
2. in ce priveste distrugerea cladirilor nu e o mare problema. Faceti ce vreti, dar ma tem ca si aici avem de respectat anumite norme legale in materie de demolari.
In concluzie snt 2 etape din care prima cu evacuarea, trebuie facuta cu atentie la respectarea drepturilor si obligatiilor pentru ambele parti. Cu rautate si dispret fata de semeni nu va fi usor sa va rezolvati problema.
Numai bine.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietarul unei case construita cu autorizație ... MMRS MMRS Buna ziua , Sunt proprietarul unei case construita cu autorizatie pe terenul de 195 mp inchiriat de la statul roman . In urma retrocedarii terenului ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate imobil zsolt956 zsolt956 Daca cineva cumpara o locuinta cu contract neautentificat (imobilul fiind construit candva neautorizat pe terenul altuia) sau construieste o locuinta desi ... (vezi toată discuția)
Constructie casa pe teren extravilan bog_m bog_m buna ziua.am cumparat anul trecut 1000 m de teren extravilan,cu promisiunea ca o sa se treaca in intravilan si voi putea construi.acum am mers la primarie si ... (vezi toată discuția)