avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Uzurparea de calitati oficiale? Calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Uzurparea de calitati oficiale? Calomnie?

Am urmatoarea situatie: O persoana (X) vrand sa compromita alta persoana, roaga un prieten sa sune la persoana vizata (Y), sa se dea drept politist si sa aiba o convorbire telefonica cu aceasta in care-i cere informatii despre ea (despre X). Cel sunat, de buna credinta, ii raspunde intrebarilor si poarta o discutie civilizata cu "politistul" incercand sa-i dea cat mai multe informatii pentru ca acesta sa rezolve "dosarul" penal care-l vizeaza pe X.

Ulterior, X prelucreaza documentul audio, decupand doar anumite pasaje din care face o compilatie pe care o posteaza pe you tube cu un titlu bomba, calomniindu-l pe Y numindu-l tradator care si-a turnat prietenul la Politie cu minciuni. Nimic din ce-a declarat Y "politistului" nu este minciuna.

Ce mijloace legale de aparare are Y, faptele celor 2 (X si prietenul lui) sunt infractiuni?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: humana , utilizator 23:04, 26 Decembrie 2014
Lasati-o, e greu sa concepi o intriga buna dupa agatha cristie, george simenon sau d-na rodica ojog brasoveanu!
O fi ea slaba intriga dar din pacate e cat se poate de reala ... Ma tot uit de cateva zile dupa raspuns, probabil pare scorneala dar nu e, e doar opera fostului meu sot, putin (sau mai mult) dus cu capul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator
Posibil sa va fi ,,evaluat" in mod gresit, situatie in care va rog sa-mi acceptati scuzele :flowersblue:
V-am trimis un mesaj privat.
pe viitor va recomand, cand discutati telefonic cu persoane ce se recomanda politisti, solicitati-le gradul, numele si prenumele complet, unitatea din care fac parte, biroul/compartimentul si verificati-i; puteti chiar amana discutia cu respectivul pt a face verificari, si cum altfel decat la unitatea descrisa de el; daca se recomanda a lucra intr-o localitate distanta dvs de preferat sa refuzati discutia;
in general organele de ancheta va invita la sediu pt a discuta cu dvs, nicidecum telefonic; mare atentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

John grisham: avocati si bestselleruri Admin Admin I-am citit toate cartile si nu cred sa fi fost mai mult de doua care sa nu-mi fi placut. :"> Asa ca vi-l recomand si voua. Considerat de multi ca fiind ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau litigiu civil? vldstf vldstf Un prieten X a primit de un anume Y un obiect de uz gospodaresc pentru a il repara. Intrucat acesta nu s-a mai putut repara, l-a sunat pe Y sa vina sa-si ia ... (vezi toată discuția)
Caut spete interesante cu rasturnari de situatie dromihete dromihete Caut spete din domeniul Dreptului penal sau Dreptului civil sau al familiei, care s-au intamplat in realitate, in care sa existe o rasturnare de situatie, de ... (vezi toată discuția)