avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani

Buna ziua,
Am o fetitza de 10 luni si sunt in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani si iau indemnizatia de 85% din salariu. Recent am ramas insarcinata si voi naste pe la inceputul lunii martie deci cu vreo 5 luni inainte ca fetitza mea sa implineasca 2 ani. Ce se intampla cu indemnizatia pentru ambii copii? Cum se va proceda?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 14:21, 20 Iunie 2009
Daca va intoarceti la serviciu inainte de a implini copilul doi ani, primiti un stimulent lunar in valoare de 300 lei pana copilul implineste varsta de 2 ani
Art. 3. - (1) Persoanele care sunt îndreptăţite să beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului, reglementată de prezenta ordonanţă de urgenţă, şi realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei.
Stimulentul este de 100RON.
Nu mai este 300Ron de cand alocatia de 200Ron este primita de toti copii.
Scuze, am vrut sa scriu 100 lei, m-am gandit ca in total primeste 300 lei, si a iesit ce a iesit :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de 85% pt cresterea copilului Gabi790 Gabi790 Buna ziua ! As dori sa aflu raspunsul la o problema.Am inteles ca cei 85% se calc din totalitatea veniturilor profesionale adica salarii, drepturi de autor, ... (vezi toată discuția)
O mamica angajata ca programator cu impozit pe venit zero poate primi indemnizatia lunara pt cresterea copilului? imosoft imosoft Buna ziua, O mamica angajata ca programator, cu impozit pe venit zero (firma beneficiaza de deducerea respectiva cf legii date in 2004) poate primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii pentru copil liuda26 liuda26 am asa intrebare:am un copil de un an, lasat cu bunicii care sunt pensionari, eu sunt incadrata in cimpul muncii.Buneilor trebuie sa li se plateasca ... (vezi toată discuția)