avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de handicap se primeste retroactiv?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de handicap se primeste retroactiv?

Buna ziua, tatal meu a fost incadrat in gr de handicap 2 accentuat, in iunie.In urma contestatiei, luna aceasta am primit raspuns ca este incadrat in gr 1 grav cu insotitor.( valabila incadrarea 12 luni, incepand cu iunie) Vom opta pentru primirea indemnizatiei in locul asisitentului social.Are dreptul sa primeasca indemnizatia pt insotior si pentru lunile care au trecut, incepand din iunie?Daca da, ce demersuri am de facut?
Multumesc mult pentru ajtor!
Cel mai recent răspuns: danucri , utilizator 17:56, 23 Decembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Titularul certificatului de incadrare in grad de handicap urmeaza sa beneficieze de drepturile financiare incepand cu luna urmatoare depunerii documentului medical,
Decizia de modificare a gradului este pe 12 luni, incepand din iunie, dar noi am primit-o luna aceasta, doar incepand cu aceasta luna va primi indemnizatia?Va rog sa precizati si legea care ii da aceste drepturi.In speranta unei lamuriri, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gr 1 handicap grav, obtinut dupa contestatie cris_maria cris_maria Buna seara, in urma sfatuirii cu dvs, bunica a obtinut handicap gr 2 accentuat, decizie contestata de noi. Luna aceasta am primit decizia grad de hand. grav, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor adult handicap accentuat grav constsil constsil va cer ajutorul in urmatoarele probleme: tatal meu primea indemnizatie de insotitor pentru bunicul meu care avea un grad de handicap accentuat grav. din ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu grad accentuat de handicap buziladiana buziladiana buna ziua poate cineva mult mai informat decat mine ma poate ajuta in urmatoarea situatie Copilul meu in varsta de 2 ani si 3luni a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)