avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator juridic
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator juridic

Buna ziua, sunt de 8 ani in Spania. Am inceput si terminat facultatea de drept aici (liceul l-am terminat in Romania). Anul acesta am dobandit si cetatenia spaniola, dar a trebuit sa renunt la a mea. Vreau sa obtin certificatul de traducator juridic roman-spaniol.
Intrebarea este: legea 178/1997 se cere: "În cazul absolvirii unui liceu sau a unei facultăţi în străinătate sau în cazul deţinerii unei diplome eliberată de o universitate străină este necesară echivalarea diplomelor eliberate de instituţii de învăţământ străine, echivalare efectuată de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor. După obţinerea atestatului de echivalare, solicitantul trebuie să depună la dosarul de autorizare copia legalizată a atestatului de echivalare a diplomei eliberate de liceul sau universitatea din străinătate, fotocopia diplomei eliberate de liceul sau universitatea absolvită, precum şi traducerea legalizată a acesteia."
In acest caz, ce trebuie sa echivalez? Diploma de Bacalaurat o am in limba romana, dar diploma de licenta in limba spaniola.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 25 Decembrie 2014
Diploma de licenta care atesta pregatirea dvs. profesionala, obtinuta in Spania trebuie sa fie echivalata de organismul romanesc.
Adresati-va Centrul Național de Echivalare și Recunoaștere a Diplomelor, din cadrul Ministerului Educației Naționale pentru Echivalarea studiilor superioare efectuate în străinătate
[ link extern ]

contact:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma licenta ndt ndt Buna ziua, Sunt cetatean roman si doresc sa imi echivalez / evaluez diploma de licenta in strainatate, intr-un stat parte la Conventia de la Haga (Statele ... (vezi toată discuția)
Recunoastere certificat calificare tudfamily tudfamily Am un angajat care a efectuat in Spania un curs de calificare sustinut cu fonduri europene, in urma caruia i s-a eliberat un certificat. a. Pentru ... (vezi toată discuția)