avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri traducator PFA - pregatirea profesionala
Discuție deschisă în Traduceri

traducator PFA - pregatirea profesionala

Buna seara,
Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine voi scoate autorizatia pentru limba spaniola, si doresc si pentru limba engleza. Intre actele care trebuiesc depuse la dosar sunt si cele care atesta pregatirea profesionala. Nu am studiat engleza in facultate, dar am un certificat de absolvire a unui curs de limba engleza nivel avansat de la British Council. Ce doresc sa stiu este daca acest certificat de la British C. va fi luat in considerare ca "document care atesta pregatirea profesionala".
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters116948 , utilizator 23:32, 15 Decembrie 2009
Buna seara,

pentru obtinerea autorizatiei de traducator sunt necesare, ca documente care atesta pregatirea in domeniu, urmatoarele:

".a.- copia legalizată a diplomei de licenţă sau echivalentă din care să rezulte specializarea în limba sau limbile străine pentru care solicită autorizarea ;
sau
I.b.- copia legalizată a diplomei de licenţă care atestă că a absolvit un institut de învăţământ superior în limba străină pentru care solicită autorizarea;
sau
I.c.- copia legalizată a diplomei de bacalaureat ori echivalentă din care rezultă că a absolvit un liceu cu predare în limba străină sau în limba minorităţilor naţionale pentru care solicită autorizarea;
sau
I.d.- copia legalizată a atestatului de traducător eliberat de Ministerul Culturii şi Cultelor în specialitatea ştiinţe juridice, din limba română în limba străină pentru care solicită autorizarea şi din limba străină în limba română;"
Sursa: [ link extern ]

Prin urmare pentru autorizatia de traducator pentru limba spaniola aveti deja licenta, dar pentru engleza este necesar certificatul de traducator emis de Ministerul Culturii si Cultelor, specializarea domeniu juridic.
Multumesc pentru raspuns. Am intrat pe linkul dat de Dumneavoastra, si am observat ca aceea este o autorizatie este eliberata de Ministerul Justitiei. Eu autorizatia PFA o voi scoate de la Registrul Comertului, unde nu este specificat ce fel de act care dovedeste pregatirea profesionala este necesar. De aceea intrebam.
Multumesc inca o data.
Dumneavoastra veti scoate de la Registrul Comertului autorizatia de functionare ca agent economic, nu autorizatia de traducator. Aceasta se obtine numai de la Ministerul Justitiei. Sunt doua lucruri total diferite.
Autorizatia de traducator va da dreptul de a profesa, in timp ce de la Registrul Comertului obtineti personalitate juridica si drept de functionare.
Nu stiu in ce masura este posibil ca Registrul Comertului sa va dea autorizatie de functionare ca traducator pe baza documentelor mentionate de dvs anterior. Dar cu siguranta ca nu veti putea legaliza o traducere efectuata de dvs la nici un notar fara autorizatia emisa de Ministerul Justitiei.
Cunosc acest lucru, si momentan nu intentionez sa efectuez traduceri ce necesita legalizare. Daca ma voi decide sa fac si asta, inteleg ca trebuie sa ma adresez Ministerului Culturii si Cultelor pentru a da examen, din moment ce nu am diploma de licenta pe limba engleza, corect?
Corect.
Din nefericire Centrul de pregatire profesionala in cultura din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor detine monopolul in aceasta privinta.
Asa cum reiese din cele enumerate mai sus, in afara de aceste documente, nici un alt certificat de competenta lingvistica emis de orice alta institutie nu este luat in considerare.

Alte discuții în legătură

Cum pot obþine autorizaþia de traducãtor? mery52 mery52 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce autorizatii tb pt traducator, am SC - SRL si vreu sa fac activitate de traducator. Va multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)
Autorizatie traducator autorizat Carmen Viorica Pop Carmen Viorica Pop Buna ziua/seara tuturor, Am gasit foarte interesante discutiile de pe acest forum referitoare la autorizatia de traducator autorizat dar pe mine nu m-a ajutat ... (vezi toată discuția)
P.f.a. infiintare - traducator rabina rabina Buna ziua, Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător. Mulţumesc. (vezi toată discuția)