avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate o retrage o plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate o retrage o plangere penala?

am si eu o intrebare: se paote retrage o plangere penala daca persoana respectiva sa dus si a zis ca vrea sa-si retraga plangerea? daca si-a retras-o ce consecinte mai sunt? se incheie definitiv disputa? se poate lua amenda..daca da cam cat..aici este vorba de un telefon!
am trimis prin posta un telefon la perosna respectiva! dupa o zi miam dat seama ca nu am pus telefonul corespunzator!
L-am sunat si i-am zis sa nu-l mai ridice ca e un alt telefon!
persoana respectiva crezand ca ar fi un telefon mai bun la rdicat! apoi..dupa ce a vazut ca telefonul este in valoare de 100ron..iar rambursul e de 180ron s-a dus direct la politie pt ca eu nu am fost de gasit datorita faptului ca era la tara si nu aveam semnal.
a crezut ca am vrut sa-l fur!
apoi peste 3zile ma trezesc cu o cerere de prezentare la politie! persoana respectiva nefiin din judet cu mine.
m-am dus si am dat declaratie! la domnul politai respectiv i-am zis tot asa cum s-a intamplat si am vb si cu respectiva persoana in timpul ala la telefon!
a auzit ca nu ar fi vorba de ceva "grav"! dar domnul respectiv de la politie mi-a zis ca nu imi afecteza cazierul [eu vrand sa intru la academia de politie] dar voi primi o amenda penala ceea ce mi se pare absord daca persoana respectiva mia zis ca a fost sa dea din nou o declaratie cum ca ne-am impacat! Domnul de la politie de la Alba [de unde e respectivul] l-am sunat si nu a vrut sa-mi dea detalii a zis ca vom vedea ce se va intampla! :stunned: va rog ajutati-ma! spuneti-mi ce se poate intampla! :sorry:
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
danje2008, utilizator
Doar ceea ce v-am spus!
Succes!

PS. Apelati la un avocat daca nu sunteti multumit
Ar putea fi vorba de infractiunea de abuz de incredere, pentru care punerea in miscare a actiunii penale are loc la plangerea prealabila a persoanei vatamate si u nde, retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Deoarece ,n u a avut loc ,,luarea" bunului mobil respectiv, bunul fiindu-i trimis, si in conditiile decsrise de dvs. , se poate presupune ca ati refuzat a inapoia bunul persoanei care v-a cerut acest lucru...poate alte opinii ne vor lamuri mai mult
Interesati-va care e incadrarea juridica a faptei si care sunt stadiul actelor de cercetare.
Poate fi incidenta amenda administrativa , care nu conduce la mentiuni in cazier .Insa va sfatuiesc sa apelati la un avocat , intrucat in cazul furtului , plangerea penala prealabila nu e incidenta.
Da, un avocat ar fi util pentru intelegerea incadrarii juridice a faptei.
De asemenea, se pot gasi variante bune chiar daca nu ar putea produce efecte juridice retragerea plangerii penale.
Daca insa gravitatea faptei este mare se va ajunge la condamnarea acelei persoane.

avocat Claudiu Lascoschi
Cred ca avem prea putine elemente pentru o incadrare la infractiunea de furt.Mai mult decit atit din situatia prezentata nici nu poate fi vorba de asa ceva.
Parerea mea -nu avem elementele constitutive ale unei infractiuni-
Cred ca plingerea nu este intemeiata,acesta fiind si mptivul pentru care sa ajuns la compromisul de retragere a plingeri.Politia cred,ca in acest caz a avut rol de stingere a litigiului.

Alte discuții în legătură

Somata telefonic de politist pentru o presupusa amenintare LILIEMA LILIEMA Buna ziua, Astazi am fost sunata de un politist ca respectiva (presupusa amanata ) careia i-am dat telefon cu aprox. 4 luni in urma , unde i-am zis sa-mi lase ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Retragere plangere kingbear kingbear Cineva mi-a facut la politie o plangere ptr. o asa zisa inselaciune,,,ceva minor de cateva sute lei . Am fost la politie , am dat declaratie , mi-au luat ... (vezi toată discuția)