avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil pentru un credit de nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o am cu un imprumut al unei rude pe care am girat-o. Debitorul nu si-a mai achitat ratele la banca, ulterior aceasta a vandut creanta unei firme de recuperare, iar aceasta se indreapta catre mine pentru a recupera suma restanta. Intrucat nu am venituri, m-a amenintat ca poate sa-mi execute silit o garsoniera pe care o detin impreuna cu sotul meu, deci e bun comun. E posibil sa se intample acest lucru, cu toate ca eu nu am ipotecat locuinta bancii, doar am dus o adeverinta de salariat la momentul semnarii contractului cu banca?
Pe de alta parte, firma recuperatoare m-a anuntat ca dosarul se afla deja la un executor judecatoresc de cateva saptamani, insa eu nu am primit nicio somatie de plata de la acesta.
Cel mai recent răspuns: Dori17 , utilizator 22:32, 31 Decembrie 2014
Verificati pe portalul instantelor daca s-a obtinut incuviintarea executarii silite.

Imobilul bun comun va putea fi executat silit doar dupa ce este facut partajul.

Ce s-a intamplat cu titularul creditului ? Acesta are bunuri ?
Deocamdata nu apare nimic pe portal, probabil urmeaza sa se faca incuviintarea executarii silite.
De titularul creditului nu mai stiu nimic de 2 ani. Nu stiu daca are bunuri pe numele lui.
Creditul este luat in 2008, in 2010 a fost preluat de firma de recuperari si catre aceasta firma el a mai facut cateva plati, ultima in ianuarie 2013. E posibil ca datoria sa fie totusi prescrisa?
Multumesc!
Nu intervine prescriptia daca s-au facut plati.
Discutand cu un avocat care reprezinta firma recuperatoare, dar pe alte probleme, acesta mi-a spus ca totusi, datoria s-ar putea sa fie prescrisa, daca, termenul intre ultima plata catre banca de la care s-a luat creditul si prima plata catre firma recuperatoare care a preluat creditul este mai mare de 3 ani. Platile efectuate catre firma recuperatoare n-ar reprezenta o intrerupere a prescriptiei daca aceasta s-a implinit inainte de prima plata. Dvs. ce parere aveti?
Din alta discutie cu alt avocat, acesta are alta parere in legatura cu prescriptia datoriei si anume: daca au trecut 3 ani de la data scadenta a creditului pana in prezent, si, banca sau firma recuperatoare in cazul meu, n-a intreprins nici o actiune de executare silita atunci datoria e prescrisa. Precizez ca creditul a fost luat in 2008, in 2010 a fost cesionat firmei recuperatoare, iar pana in prezent nu s-a intreprins nici o actiune de executare silita. Nici nu stiu care este pana la urma, varianta corecta...Sper totusi sa ma ajute cineva pe acest forum.

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie mariustec mariustec Buna seara..deranjez cu o intrebare:daca am avut un credit la o banca iar dupa un timp neachitand ratele aceasta la cesionat unei firme de recuperari creante ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)