avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Redirectionare impozit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Redirectionare impozit PFA

Sunt o PFA cu venituri din activitati comerciale, cu contabilitate in sistem real . Va rog sa imi spuneti cat din impozit pot directiona catre un ONG, pentru ca am intalnit trei variante diferite:
1. la fel ca societatile comerciale, maxim 3 la mie din CA dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit
2. 5% din venitul net
2. 2% din impozitul pe venit

De asemenea va rog sa imi confirmati daca este necesar ca contractul de sponsorizare sa fie semnat anul acesta si suma sa fie virata inca anul acesta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:43, 26 Decembrie 2014
In Codul fiscal avem:



ART. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă

[...]


(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum şi pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);

[...]

(6) Baza de calcul se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.



Deci, varianta 2 este cea corecta.

Varianta 3 se refera la faptul ca din impozitul pe care-l platiti pe C.N.P. statul poate directiona 2% catre o O.N.G. indicata de dvs. in declaratia 200 ([ link extern ] ).

Puteti dona in ambele cazuri; una nu o exclude pe cealalta.
Pentru situatia in care trebuie sa incheiati contractul de sponsorizare, acesta se incheie in 2014 si banii trebuie sa fie virati tot in 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare ong angajat GeorgianaF GeorgianaF Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire deoarece in legea 32/1994 nu este evidentiat acest punct. O societate poate sponsorizare ONG-ul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare/donatie pentru un ong andreeavas andreeavas in ce conditii se poate sponsoriza sau face o donatie catre un ONG care are ca si asociati primariile unor comune. mentionez ca operatorii economici de pe raza ... (vezi toată discuția)
Directionare impozit profit catre ong. evcont evcont Buna ziua, Va rog daca se poate sa-mi spuneti care este procedura pentru directionarea a 2% din profit (sau impozitul pe profit?) de la o societate comerciala ... (vezi toată discuția)