avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Marire salariu cu 100 ron cf OUG
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Marire salariu cu 100 ron cf OUG

Buna ziua.
Conform OUG 37/2014 începând de la 1 ianuarie 2015 tot personalul din sistemul public sanitar şi cel de asistenţă socială vor beneficia de majorarea de 100 de lei la cuantumul brut al salariilor de bază.
Mai exact TOT PERSONALUL unui spital medico-social inseamna ca si magazionerul si contabilul beneficiza de marire sau doar cadrele medicale?

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 27 Decembrie 2014
OUG 37/20014 nu are nicio legatura cu majorarea salariului de 100 lei.

OUG 70/2014
Art. 1
(1) Incepand cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico- sociale, si al sistemului public de asistenta sociala, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza, astfel cum a fost acordat pentru luna decembrie 2014, se majoreaza cu 100 lei.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unitati medico-sociale, si sistemului public de asistenta sociala care in anul 2015 beneficiaza de majorarea salariului de baza cu sume mai mari de 100 lei, ca urmare a majorarii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.
(3) Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, de care beneficiaza personalul prevazut la alin. (1) si (2), se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda pentru luna decembrie 2014, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Art. 2
(1) In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public sanitar se intelege unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din reteaua de medicina scolara si asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice.
(2) In categoria unitatilor sanitare se includ si unitatile nominalizate in anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, finantate integral de la bugetul de stat si din venituri proprii si subventii de la bugetul de stat, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.

Art. 3
In sensul prezentei ordonante de urgenta, prin sistemul public de asistenta sociala se intelege institutiile si unitatile publice de asistenta sociala care furnizeaza servicii sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare daryaa daryaa buna ziua! am inteles ca exista niste acte normative care le acorda personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala ... (vezi toată discuția)
Crestere salariala cu 100 lei din 01.01.2015 pentru asistentii comunitari si asistentii sociali PetronelaA PetronelaA Ce se intelege prin majorare cu 100 lei a cuantumului brut al salariilor de baza, astfel cum este prevazut la art. 1 din OUG 70/2014? Salarul de baza se ... (vezi toată discuția)
Marire salariu de baza 2015 CristiGanea CristiGanea Buna! Pentru salariatii care se incadreaza in Ordonanţa de urgenţă nr. 70/2014,adica (1) Începând cu 1 ianuarie 2015, pentru personalul din cadrul ... (vezi toată discuția)