avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As putea fi desfiata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As putea fi desfiata?

buna ziua ma numesc anca si ma intreb daca parintii adoptivi ar putea sa ma desfieze fara ca eu sa stiu,sau sa fiu informata?am 23 de ani si sunt casatorita,nu am raport cu parintii adoptivi
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
stetcosara, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:21, 27 Decembrie 2014
Codul Civil
Art. 477. Desfacerea adoptiei la cererea adoptatorului.

(1) Adoptia poate fi desfacuta la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare, daca adoptatul a atentat la viata lor sau a ascendentilor ori descendentilor lor, precum si atunci cand adoptatul s-a facut vinovat fata de adoptatori de fapte penale pedepsite cu o pedeapsa privativa de libertate de cel putin 2 ani.
(2) Daca adoptatorul a decedat ca urmare a faptelor adoptatului, adoptia poate fi desfacuta la cererea celor care ar fi venit la mostenire impreuna cu adoptatul sau in lipsa acestuia.
(3) Adoptia poate fi desfacuta la cererea adoptatorului numai dupa ce adoptatul a dobandit capacitate deplina de exercitiu, in conditiile legii, chiar daca faptele au fost savarsite anterior acestei date.
Adoptia nu poate fi desfacuta in cazul dvs. Chiar daca cer, o sa stiti ca veti fi citata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiere total3r total3r in urma cu 20 ani am infiat un baiat care era fiul sotiei dintro alta casatorie in urma cu 10 ani mam despartit de mama baiatului iar cu el nu mai am nici o ... (vezi toată discuția)
Desfiere panzarumitica panzarumitica SPETA: copil infiat care de-a lungul timpului a primit donatii si care ulterior a adoptat un comportament respingator fata de parintii adoptivi, de mentionat ... (vezi toată discuția)
Cum se desface o infiere veche de 27 de ani? jackoneill jackoneill Am infiat cu.mult timp in urma copilul sotiei din alta casatorie. Ne-am despartit dupa 7 ani. Cum se poate desface aceasta infiere? Copilul are acum 30 de ani. (vezi toată discuția)