avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... desfiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfiere

in urma cu 20 ani am infiat un baiat care era fiul sotiei dintro alta casatorie in urma cu 10 ani mam despartit de mama baiatului iar cu el nu mai am nici o relatie este major casatorit la casa lui in alta localitate.ce sanse exista ca sal desfiez pt ca mai am un copil care doresc sa ma mosteneasca
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:30, 13 Decembrie 2011
Nu este posibila desfacerea adoptiei. Odata cu actu infierii acest copil si-a stabilit filiatia fata de dvs., si este asimilat unui copil natural.Este la fel ca in situatia in care vi s-a nascut propriul copil, iar demersul la care va ganditi este la fel de imposibil ca si in cazul fiului natural, caruia doriti sa-i lasati mostenirea intreaga.
Astfel ca fiul adoptat va mosteni alaturi de fiul natural.
Art. 477. -
(1) Adopția poate fi desfăcută la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare, dacă adoptatul a atentat la viața lor sau a ascendenților ori descendenților lor, precum și atunci când adoptatul s-a făcut vinovat față de adoptatori de fapte penale pedepsite cu o pedeapsă privativă de libertate de cel puțin 2 ani
(2) Dacă adoptatorul a decedat ca urmare a faptelor adoptatului, adopția poate fi desfăcută la cererea celor care ar fi venit la moștenire împreună cu adoptatul sau în lipsa acestuia
(3) Adopția poate fi desfăcută la cererea adoptatorului numai după ce adoptatul a dobândit capacitate deplină de exercițiu, în condițiile legii, chiar dacă faptele au fost săvârșite anterior acestei date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se desface o infiere veche de 27 de ani? jackoneill jackoneill Am infiat cu.mult timp in urma copilul sotiei din alta casatorie. Ne-am despartit dupa 7 ani. Cum se poate desface aceasta infiere? Copilul are acum 30 de ani. (vezi toată discuția)
As putea fi desfiata? stetcosara stetcosara buna ziua ma numesc anca si ma intreb daca parintii adoptivi ar putea sa ma desfieze fara ca eu sa stiu,sau sa fiu informata?am 23 de ani si sunt casatorita,nu ... (vezi toată discuția)
Se poate desface o adoptie Miha miha11 Miha miha11 Pot sa dezfiez un copil pe care l,am infiat cu 16 ani in urma?Mentionez ca a plecat deacasa la un baiat si de atunci nu vrea sa mai stie de familia ... (vezi toată discuția)