avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj

Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe numele viitorului meu sot. As vrea sa stiu ce drepturi are el ca si tata, si cum ar putea obtine dreptul de a creste el copilul si de a obtie custodia acestuia, precum si daca exista vreo lege care sa ii interzica momentan sa ia copilul de langa mama, sa il domicilieze la noi acasa. Mentionez ca acest copil este o fetita in varsta de doar 1 luna.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:54, 1 Ianuarie 2015
Cu scuzele de rigoare, dar cred ca nu e prea tirziu sa va mai ginditi daca merita aceasta relație, daca puteti sa o numiți asa, avind in vedere cele întâmplate. Părerea mea este ca nu merita sa va legati la cap. Nu aveti cum sa luați copilașul de linga mama sa. Chiar daca regula este de custodie comuna, daca se va adresa instantei, mama fetiței va avea câștig de cauza, si "viitorul soț", urmează sa fie obligat la plata unei pensii de întreținere pina la majorat sau pina la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 de ani.
Ideea este ca mama copilului ameninta ca va pleca cu fetita, ca noi sa nu stim de ele, iar viitorul sot isi doreste foarte mult acest copil,iar eu il sustin
Stimată domnişoară, un om care a părăsit, va mai părăsi, un om care a ucis, va mai ucide...
Acum, îl susţineţi pe viitorul soţ, care în urmă cu 10 luni concepea un copil cu altă femeie! Poate, peste alte 10 luni, o altă femeie va dori să crească copilul dvs., bineînţeles, prin susţinerea tăticului. Este o vorbă din bătrâni: "Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face"
În rest, aţi primit răspuns.
P.S. Este un act criminal să smulgi un sugar de 1 lună de la sânul mamei, chiar dacă esti furnizorul materialului biologic de concepere a lui.
E un act criminal si sa indepartezi un copil de langa tatal lui numai pentru ca relatia voastra nu a mers. Este absolut strigator la cer sa ameninti din spatele copilului tau de o luna. Partea asta nu o vedeti?
Este absolut normal si firesc ca atunci cand esti amenintat cu rapirea copilului de langa tine sa-ti doresti sa faci tot posibilul sa-l aduci langa tine, fie vorba de un copil de o luna sau de un copil de 10 ani.
Incetati sa mai numiti tatii furnizori de materiale biologice, altfel si ei va pot numi simple incubatoare. Un copil are si mama si tata si oricat venin ati imprastia pe aici adevarul care nu va convine e ca acestia au drepturi egale.
Ca la o luna si pana mai creste un copilas are mai multa nevoie de mama lui e altceva. Se intampla cand mama e mama nu cand il foloseste ca obiect de santaj impotriva fostului iubit.
Daca viitorul sot se adreseaza instantei atunci probabil va obtine custodia comuna. Intai va putea vedea copilul doar la mama acasa,datorita varstei dupa care pe parcurs,cu trecerea anilor va putea obtine un program extins. Doamna in cauza nu are voie sa restrictioneze relatia copilului cu tatal si daca face asta atunci poate fi executata silit.
Separat de asta insa, ar trebui sa va ganditi serios si dumneavoastra si viitorul sot si mama la binele acelei fetite. Unui copil nu ii este bine decat cu amandoi parintii langa el. Varianta ideala pentru cea mica ar fi sa ramana la mama si sa fie indrumata sa aiba o relatie frumoasa cu tatal ei.
Nu cred ca aveti copii altfel ma indoiesc ca v-ati sustine viitorul sot in aceasta actiune cu atata usurinta. Sa cresti un copil nu e floare la ureche, nu e ca in filmele americane. Lasati copilul la mama si liptati pentru un program de legaturi personale cat mai extins.
Ony2k2, spune-mi , te rog, care e diferenţa , pentru copil, de a fi lângă tata şi departe de mama sau a fi lângă mama şi departe de tata? Sau, după opinia d-tale, distanţa fată de mama e mai mică decât distanţa faţă de tata? În plus, chiar crezi că o mamă vitregă este mai benefică minorului decât mama naturală?
Este ciudat cum unele femei, după ce au spart o familie, luptă cu înverşunare să ia şi fructul iubirii de la femeia părăsită, fără să gândească ceea ce am afirmat mai sus: cine a părăsit odată, va mai părăsi, cine i-a luat copilul unei mame, va lua şi următorul, de la noua viitoare fostă soţie. Ar fi de speculat acest aspect, nu crezi ?

Alte discuții în legătură

Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Martori incredintare minor costingh costingh Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu pasii ce trebuie urmariti pt incredintarea minorului tatalui printr-un proces. mama minorului a avut o relatie ... (vezi toată discuția)
Rectificare nume pe certificat de nastere nicoletabudai nicoletabudai Domnul IAB este trecut ca tata in certificatul de nastere al minorului AD, desi la data nasterii pruncului acesta este divortat de mama copilului. Divortul s-a ... (vezi toată discuția)