avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract - amanet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract - amanet

daca am lasat amanet un obiect pe data de 27.11.2014 , contractul fiind incheiat pe 27 zile + 4 zile, iar 2 din cele 4 zile au fost in zilele libere ale casei de amanet , care este data scadenta finala , 27.12.2014 sau 29.12.2014? adica obiectul se mai poate recupera pe 29.12.2014 sau este pierdut?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:35, 28 Decembrie 2014
cred ca ar fi util sa mergeti sa intrebati maine la casa de amanet decat sa ne dam cu presupusul pe forum.
andreiaid a scris:

...iar 2 din cele 4 zile au fost in zilele libere ale casei de amanet

Din calendar, observ ca termenul se implineste intro zi de duminica, dar vedeti ce spunea legea mai jos.
Trebuie sa stiti ca acel contract urmeaza conditiile impuse de lege referitoare la implinirea termenelor.
Astfel, art. 181 din C.proc. civ, spune:
(1) Termenele, in afara de cazul in care legea dispune altfel, se calculeaza dupa cum urmeaza:
...
2. cand termenul se socoteste pe zile, nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste;
...
(2) Cand ultima zi a unui termen cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.
Deci,deoarece termenul din contract (31 zile) se implineste intro zi nelucratoare, in acest caz sa aplica alin. 2 din acest articol, adica se prelungeste pana in prima zi lucratoare care urmeaza.
In concluzie, data de luni 29.12.2014 ar fi ultima zi in care va puteti recupera obiectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen notarial in weekend Vladescu Ionut Vladescu Ionut Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament in care este prevazuta data finala a incheierii contractului de vanzare cumparare intr-o zi de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de la data comunicarii ... Frigioiu52 Frigioiu52 Cum se calculeaza termenul de 10 zile de la data comunicarii avand in vedere ca stampila postei (data primirii) este 22 Decemberie 2022 iar termenul este de 10 ... (vezi toată discuția)
Apelul - în litigiul de muncă/ apelul trebuie să fie conceput, semnat şi depus de un avocat ? viktorV viktorV Bună ziua! Am următoarele întrebări : 1)În litigiul de muncă declarat în calitate de salariat neplătit de angajatorul meu, în data de 23.09.2013 - ... (vezi toată discuția)