avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Impozitare cadouri de Craciun
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Impozitare cadouri de Craciun

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie
Societatea noastra a acordat de Mos Nicolae copiilor salariatilor un cadou in valoare de 5o lei, iar apoi de craciun un cadou in bani in valoare de 500 lei.
Este corect la salariatii cu copii se se intocmeasca o lista cu cei 5o lei cadou Mos Nicolae si o lista cu diferenta 100 lei cadou Mos Craciun sume care sa fie neimpozabile in limita a 150 lei pentru fiecare copil iar diferenta de 400 lei sa-i fie cuprinsa in statul de plata?
La salariatii fara copii suma intreaga de 500 lei este cuprinsa pe statul de plata.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:56, 29 Decembrie 2014
contabilitatea poate sa-ti spuna ,care este modul legal de a evidentia aceste sume
Nu am regasit in lista sarbatorilor religioase Mos Nicolae. Consider ca ar fi mai corect ca intreaga suma de 150 lei sa fie dedusa din cei 500 lei acordati cu ocazia Craciunului.

(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.

Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.

Norme metodologice:

ART. 55 al.4 a)

80. Ajutoarele de înmormântare sunt venituri neimpozabile atât în cazul angajatului, cât şi în cazul altor persoane, potrivit clauzelor din contractele de muncă sau prevederilor din legi speciale.

81. Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paştelui, Zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase se aplică pentru fiecare copil minor al fiecărui angajat, precum şi pentru cadourile oferite angajatelor cu ocazia Zilei de 8 martie, în ceea ce priveşte atât darurile constând în bunuri, cât şi cele constând în bani, în cazul tuturor angajatorilor de forţă de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Suma de bani pentru copii in intretinere neimozabila malina62 malina62 Buna seara , O societate a acordat angajatilor prime cu ocazia sarbatorilor de Craciun . Va rog sa imi spuneti daca din acea suma ... (vezi toată discuția)