avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Afirmatii facute in fata instantei si dovedite ca neadevarate - consecinte

In cererea reconventionala , piritii au mintit faptul ca au construit intreaga casa ce se afla in litigiu . Expertiza a demonstrat ca imobilul este acolo din anul 1940 asa cum am aratat ei in chemarea in judecata . Asa au declarat si martorii , vecinii de 70 de ani care acolo au locuit . Acum : pentru faptul ca piritii au mintit in scris afirmind mincinos cele de mai sus , se pot lua masuri ? M-au purtat trei ani prin jnudecatorie cu minciunilea astea .
Da, s-ar putea lua masura pentru zeghe. Numai ca nu ar putea nimeni sa-i oblige s-o imbrace, fapta lor neconstituind infractiune.

Ba constituie, dar trebuie constatata! Iar uitam ca „daca pe parcursul desfasurarii ... judecatorul constata savarsirea unei fapte penale, poate dispune ...” Revenim in fond la situatia ca exista fapta penala doar dupa ce judecatorul constata definitiv si irevocabil. Pana atunci invinuit, faptuitor, acuzat, etc. Adica: al nostru, dintre noi, si pentru noi.

„Declaratia neorespunzatoare adevarului facuta in fata unei autoritati sau institutii publice, in vederea producerii unei consecinte juridice, ....” se numeste „fals in declaratii” si se pedepseste ...bla, bla. Pe scurt avem legi, dar nu stim de ele sau n-are cine sa le aplice

Deja suntem pe alta lume, daca pedepsim aspru pe un ... care si-a agajat nevasta la cabinetul lui, participa la sedintele unei directii din subordine ca..., dar nici nu intelegem pericolul social al crimelor si delictelor contra increderii publice.
Sa va citez din definirea faptei numite „fals intelectual” ? „... o persoana care exercita un serviciu de interes public.... prin atestarea unor fapte sau imprejurari necorespunzatoare adevarului, ori prin omisiunea cu intentie de a insera unele date sau imprejurari ....”.
Tradus in limba romana ar insemna ca un judecator (de exemplu) care omite ...bla, bla si imi produce o paguba (de exemplu: imi ia casa) prin neexecutare sau executarea necorespunzatoare a atributiilor sale, savarseste o fapta penala daca are cine sa o constate. Daca nu, nu! =D>

Intr-o tara in care minciuna (falsul, sperjurul), furtul, inselaciunea, abuzul, in multele lor variante, nu se pedepsesc, ne mai putem plange de clasa politica, de coruptie, de ...
Ultima modificare: Vineri, 2 Ianuarie 2015
ContSters336364, utilizator
Traian, bag mana in foc ca nu profesezi in domeniul asta.
daca gasesti codul penal in format electronic asta nu te transforma in jurist
Tine-ti parerile pentru tine, macar nu induci pe altii in eroare
Traian, bag mana in foc ca nu profesezi in domeniul asta.
daca gasesti codul penal in format electronic asta nu te transforma in jurist
Tine-ti parerile pentru tine, macar nu induci pe altii in eroare

Nu inteleg legatura intre profesie si textul de lege ?
Am spus deja ca „practica judiciara” nu tine cont de „balivernele” scrise prin textele de lege.
Daca vreti sa discutam cauzele, am putea avea contradictii. Deocamdata suntem de aceiasi parere, numai ca o exprimam in cuvinte diferite. Diferenta clasica intre optimist si pesimist
Traian21 a scris:

Ba constituie, dar trebuie constatata!

Poate ar fi bine să ne spuneți, dacă se poate, despre ce infracțiune vorbiți (în ce lege e prevăzută - nr, an, articol) și apoi am putea vorbi și despre țara în care trăim... :D
abuzul de drept...facut impotriva persoanelor:D

pai cum adica...si reglementare pe civil, cum ca...plus aia penala cu care nu te joci

Alte discuții în legătură

Martor fals/conducere fara permis Ene  Dragos Ene Dragos In cazul cercetarii infractiunii de conducere fara permis iar politia are martorul ideal care sustine aceasta fapta in declaratia lui pot cere alt martor?Sunt ... (vezi toată discuția)
Sperjur autosesizare? justice123 justice123 Instanta litigii de munca se autosesizeaza in cazul in care un sperjur este clar, demonstrabil? Ce se intampla in cazul in care niciuna din parti nu denunta ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)