Buna seara,Va rog sa ma ajutati daca se poate cu niste informatii,sint intr-o situatie critica!In 13 ianuarie am termen la apel in procesul de partaj matrimonial in care sint pirita.Am facut apel pierzind pe fond.Dupa 17 ani de casnicie instanta m-a lasat fara nimic,fara casa,fara bunuri,impunindu-mi si o suma de aproximativ 4 miliarde lei vechi,desi nu am avut nici o datorie fata de fostul sot,nu exista vreun contract de imprumut intre noi.Instanta a considerat ca acest bani au fost ai lui si cheltuindu-i dupa bunul meu plac in timpul casatoriei,asa a apreciat ma obliga sa-i restitui plus toate cheltuielile lui de judecata,in jur de 300 milioane lei vechi.Banii la care se face referire,mi-au fost virati de catre el in cont dintr-o mostenire a lui si fiind clauza unul la celalalt pe conturi am cheltuit amindoi pt.familie.Instanta mentioneaza ca banii cheltuiti din contul meu in timpul casatoriei erau ai lui si ma obliga sa-i restitui,c-au fost bun propriu.La data punerii pe rol a partajului conturile erau goale la amindoi,cumparasem impreuna o casa,o renovasem,invetitii,s-au dus banii.Ca sa se judece apelul meu trebuie sa platesc 106 mil.lei vechi.Va rog sa imi indicati carei instante trebuie sa adresez cererea de scutire a platii taxei de timbru,cu cite zile inainte trebuie s-o depun la registratura,se judeca intii cererea apoi apelul,urmeaza un alt termen pt.apel?Sint somera,fara indemnizatie,locuiesc in casa surorii mele,traiesc din mila rudelor.Daca nu se aproba cererea pt.ajutor public judiciar,mi se mai da termen ca s-o platesc,deci mai am sanse sa se judece in cazul in care cineva ma poate ajuta cu suma necesara sau mi se anuleaza in acel moment cererea de apel?Totodata doresc sa fac o cerere de stramutare a dosarului pe motiv de banuiala legitima,avind dovezi solide in acest sens,ce instante trebuie mentionate in ea?Doar cea la care se afla apelul,respectiv Curtea de Apel sau si cea de Fond?Deci in stinga sus trec instanta de apel si la sfirsitul cererii ma adresez domnului presedinte al ICCJ?Ce fel de certificat trebuie sa solicit Curtii de Apel la care se afla dosarul pt.a-l anexa cererii de stramutare?Ce trebuie sa ateste si cum intru in posesia lui?Cum se timbreaza cererea de stramutare si cererea pt.obtinerea certificatului de grefa la valorile din 2014?Unde platesc aceste taxe?Codul de procedura civila nu detaliaza toate aspectele.Va rog pe intelesul meu,ajutati-ma cu aceste informatii!Nu-mi permit un avocat!Singura m-am reprezentat si pina acum.Desi am precizat instantei fiind coproprietara cu fostul sot ca-mi pastrez dreptul de proprietate,nu impart nimic,au facut totusi partajul fara participarea mea fara sa tina cont de pozitia mea.Partajul facut fara participarea tuturor coproprietarilor e lovit de nulitate absoluta.Multumesc din suflet tuturor celor care ma ajuta cu informatiile solicitate!Am cumparat codul civil,insa nu sint avocata,unele articole de lege trebuiesc explicate pe intelesul omului simplu ca sa ne putem apara singuri,neavind incotro.Un an nou fericit va doresc,mai bun si mai frumos!La multi ani!
Cel mai recent răspuns:
lumifelicia , utilizator
23:47, 4 Ianuarie 2015